Една от по-силните черти на колата на Ферари от началото

...
Една от по-силните черти на колата на Ферари от началото
Коментари Харесай

Ферари: Трябва да жертваме квалификациите, ако искаме да се борим с Ред Бул

Една от по-силните черти на колата на Ферари от началото на сезон 2023 във Формула 1 е скоростта в една обиколка, изключително когато става дума за Шарл Леклер. Състезателното движение на SF-23 обаче не е измежду най-хубавите и постоянно Леклер и съотборникът му Карлос Сайнц отстъпват в хода на конкуренциите.

Според основния инженер на „ Черните кончета “ Джок Клиър в тим ще би трябвало да трансформират своята философия и да жертват скоростта си в квалификациите, с цел да имат по-големи шансове в надпреварите.

„ Ако знаете за какво става това, апелирам изпратете ни писма – сподели Клиър пред медиите в Маями, когато се разяснява за какво Ферари губи толкоз доста от Ред Бул в надпреварите. – Трябва да се опитаме и да разберем за какво става това. Ние имаме някаква визия какъв е казусът.

„ В прочут смисъл ще би трябвало да съпоставим протичащото се в надпреварите с това, което става в квалификациите и да забележим за какво се получават тези разминавания. Този развой тече в този миг. Ще забележим какво ще би трябвало да променим, с цел да подобрим спортното ни движение.

„ Може би ще би трябвало да жертваме квалификациите, само че това не е елементарно за преглъщане, тъй като постоянно квалификациите са решаващи за надпреварите, тъй че не можем да си позволим тотално да ги пренебрегваме. Но несъмнено ще би трябвало да потърсим още спортно движение “, съобщи Клиър.

Той също по този начин разяснява и представянето на Ред Бул в надпреварите и показа своето мнение, че може би „ биковете “ не натискат толкоз в квалификациите, което пък дава късмет на Ферари да се бори с екипа от Милтън Кийнс в съботните дни.

„ Трябва да свалим шапка на Ред Бул и да признаем, че те вършат нещо доста, доста мъдро, тъй като колата им работи доста добре в спортно движение. Може би те жертват своето движение в една обиколка, което пък ни дава късмет да се борим с тях в квалификациите, защото те не са доста оптимистични за тях.

„ Продължаваме процеса на учене с новата кола. Мисля, че и двамата ни водачи ще се съгласят, че в Азербайджан колата ни беше добра в надпреварата. Бяхме разочаровани, че не можехме да се борим с Ред Бул, само че по отношение на директните ни противници – Астън Мартин и Мерцедес направихме крачка напред “, изясни Клиър.

В първите пет кръга за годината Ферари записва единствено един подиум в главно съревнование, с помощта на третото място на Леклер в Гран При на Азербайджан. Монегаскът приключи втори и в спринта в Баку, където той бе над всички и в двете квалификации.

Преди първото си домашно съревнование за годината – Гран При на Емилия-Романя на „ Имола “ в края на идната седмица Ферари заема четвъртата позиция в класирането при тимовете с актив от 78 точки. В същото време Ред Бул е с 224 пункта, Астън Мартин със 102, а Мерцедес с 96.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР