Една от петте най-разпространени форми на недеклариран труд у нас

...
Една от петте най-разпространени форми на недеклариран труд у нас
Коментари Харесай

Осигуряване на работа на познати сред най-честите форми на недеклариран труд

Една от петте най-разпространени форми на недеклариран труд у нас е обезпечаване на работа на познати, родственици и другари. Това демонстрират данните от социологическо проучванеq предоставено от Главната ревизия по труда, предава БНР. 

Освен да наема другари и родственици най-честите форми на недеклариран труд, практикувани от бизнеса у нас, са обезпечаване на краткотрайна спомагателна работа без контракт, заплащане на част от заплатата неофициално на ръка, заплащане на добавка към заплатата, също неофициално или подписване на цивилен контракт, с който се прикрива работа на цялостен работен ден. С понижаване броя на заетите в предприятията се усилва и използването на този труд в микро, дребните и междинните предприятия той е най-разпространен. 

Като най-рискови се оформят областите Кърджали, Враца, Велико Търново, Стара Загора, Бургас и Сливен, а икономическите браншове са строителство, селско, горско и рибно стопанство, хотелиерство, ресторантьорство, превоз, депозиране и пощи, интервенции с недвижими парцели. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР