Една от първите стъпки на властите заради надигащата се вълна

...
Една от първите стъпки на властите заради надигащата се вълна
Коментари Харесай

Вероятно ще се премине към онлайн обучение

Една от първите стъпки на управляващите поради надигащата се вълна от разновидността Омикрон на ковид евентуално ще бъде прекосяването към онлайн образование. Това стана ясно от обясненията на зам.-здравния министър Георги Йорданов в петък пред Нова телевизия.

На въпрос какви са проектите на управляващите за противопоставяне на новата вълна Йорданов отговори: " С най-голямо внимание следим това, което става в учебните заведения и чакаме след 2-3 дни да забележим какво става след привършване на ваканцията ".

" Децата разнасят вируса и заразяват родителите си и оттова се усилва заболеваемостта. Така че една от първите стъпки, за жалост, е да преминем към онлайн образование ", сподели Йорданов.

На въпрос при какви стойности на заболеваемост това ще се случи, Йорданов изясни, че стойностите сега се поправят и евентуално ще бъдат повишени малко поради по-лекото протичане на Омикрон.

Досега към тази стъпка се преминаваше при заболеваемост към 500-600 инфектирани на 100 000 души, напомни Йорданов.

Той съобщи, че единствено с дейностите на контролните органи управляващите не могат да се оправят с вълната.

" Основният надзор е от здравните инспектори, които са в края на силите си и не стигат ", сподели той.

По думите му страната ни е в подножието на пика на новата Covid вълна. В София Covid леглата са заети на 60%.

" Общите изследвания демонстрират, че Омикрон протича по-леко. Това значи, че множеството заболели ще се лекуват в домашни условия. В тази връзка предвиждаме да увеличим броя на Covid зоните”, сподели Йорданов.

По думите му казусът с подправените зелени документи е сериозен. Към момента има 32 каузи за издаване на подправени документи.

" Ваксината не е панацея. Тя не ви пази от заразяване, само че подкрепя за по-лекото протичане на болестта. За това би трябвало да се имунизираме”, изясни още зам.-министърът на опазването на здравето.

Той заяви, че България е договорила и е подготвена да внесе новите две особено създадени за битка с ковид медикаменти. Единият препарат е създаден от Pfizer, другият от Merck. От двата препарата ще получим общо 50 000 опаковки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР