Една от първите големи самостоятелни прояви на Камила като кралица-консорт

...
Една от първите големи самостоятелни прояви на Камила като кралица-консорт
Коментари Харесай

Расистки скандал в Бъкингамския дворец

Една от първите огромни независими прояви на Камила като кралица-консорт се състоя преди при започване на тази седмица. Тя събра на банкет в Бъкингамския замък кралски особи и дами от разнообразни неправителствени организация във връзка Международния ден за битка с насилието над дами и девойки.
 Камила, кралица Рания, принцеса Мери и за какво кралицата-консорт ги посрещна в Кларънс Хаус
Специалните посетители на кралицата-консорт Камила

Кого посрещна в резиденцията си

Събитието обаче беше помрачено от скандал, разразил се часове след края му. Нгози Фулани, представителка на фондацията Sistah Space, която се бори с домашното принуждение, разгласява в Twitter описа си за това по какъв начин е била атакувана на база на цвета на кожата си по време на приема.

Тя споделя, че една от доближените дами на кралицата-консорт - 83-годишната Сюзън Хюси, която също по този начин е кръстница на принц Уилям, е пристигнала до нея да я разпитва от къде е.
 Камила с някои от формалните посетители, сред които кралица Рания, принцеса Мери и брачната половинка на украинския президент Олена Зеленска

Камила с някои от формалните посетители, сред които кралица Рания, принцеса Мери и брачната половинка на украинския президент Олена Зеленска

" От коя част на Африка сте? ", е бил един от въпросите към Фулани, както и от каква народност е представителката на благотворителната организация. На това тя е отвърнала, че е британка и е родена във Англия. На което Хюси е продължавала да упорства, че желае да знае от коя част на Африка или Карибския район идва Фулани. Пълният им диалог е в долната обява.

Mixed feelings about yesterday's visit to Buckingham Palace. 10 mins after arriving, a member of staff, Lady SH, approached me, moved my hair to see my name badge. The conversation below took place. The rest of the event is a blur.
Thanks & for support
— Sistah Space (@Sistah_Space)
На случката стават очевидци две други дами - Манду Рийт от партият Women " s Equality и друга чернокожа жена. Представители на принца на Уелс разясняват случая като недопустим и споделят, че " расизмът няма място в обществото ни ". Бъкингамският замък също побърза да осъди държанието на Хюси.

Самата тя е поднесла " откровените си извинения " за случилото се и е напуснала позицията си в Бъкингамския замък. Според Фулани по-правилно би било тя бъде " образована " за това какво е задоволително държание, а съгласно Рийт казусът е индикативен за " институционалния расизъм ", пишат от Guardian.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР