Една от партиите е възразила по коалиционното споразумение, което наложи

...
Една от партиите е възразила по коалиционното споразумение, което наложи
Коментари Харесай

Една от партиите възрази срещу коалиционното споразумение, с...

Една от партиите е възразила по съдружното съглашение, което наложи незабавна среща в постройката на Народното събрание. Това стана ясно от думите на Ива Митева от " ИТН ". Има Такъв Народ не е партията, която е възразила.

Българска социалистическа партия възразиха против съдружното съглашение, което се чака да бъде подписано през днешния ден, стана ясно тази заран в Народното събрание.

Първо зам.-председателят на Народното събрание Ива Митева (ИТН) сподели, че " една от партиите " е поискала нова среща, само че акцентира, че това не е Има Такъв Народ.

" ИТН " изчистихме всичко, деликатно се запознахме със съглашението. Имахме искания за изчистване на формулировки и от политическа позиция задавахме някои въпроси – главно във връзка с назначението, по какъв начин ще се назначават изпълнителни шефове, ръководители на държавни комисии ", изясни Митева пред бТВ.

Тя удостовери, че " ИТН " ще има вицепремиер в обединението. " Доколкото разбрах ще е районният министър ", сподели още тя.

Очаква се съдружното съглашение сред договарящите партии за общо ръководство да бъде подписано още през днешния ден.

Споразумението беше ревизирано до последно нощес. След следващите редакции на четирите партии настъпват още промени - закрива се Държавната петролна компания.

Агенцията за българите в чужбина пък минава към Министерството на външните работи. Агенцията по храните минава към Министерския съвет. Банката за развиване и Агенцията за вложения ще са към новото министерство за напредък и нововъведения.

Снощи и Националният съвет на " Да, България! " даде мандат ръководителя на партията в оставка Христо Иванов да подпише съдружно съглашение, както и депутатите да гласоподават за новия кабинет. Предстои по препоръчаните параметри да се произнесат и от Българска социалистическа партия и " ИТН ".

Свързани вести "Демократична България " първи утвърдиха съдружното съглашение Подписването се отсрочва с дни, работещ кабинет - при започване на другата седмица Бабикян: Това са най-умно извършените договаряния за кабинет Нинова: Окончателният вид на съдружното съглашение - до края на деня
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР