Една от основните теми в американските медии през последните месеци

...
Една от основните теми в американските медии през последните месеци
Коментари Харесай

От Федералния резерв освободиха Путин от отговорност за инфлацията в САЩ

Една от главните тематики в американските медии през последните месеци е внезапното повишаване на цените на доста артикули, на първо място на горивата и храните. В годишно изражение инфлацията към началото на юни в Съединени американски щати доближава 8.6%. Президентът Джо Байдън назова този кръг на инфлация " повишаване на цените на Путин " в опит да се освободи от отговорност за спада на стандарта на живот на елементарните американци.

Според логиката на Байдън и неговата администрация, инфлацията внезапно е повишена със започването на специфична военна интервенция в Украйна. Има обаче хора, които не са съгласни с него.

Един подобен човек е актуалният началник на Федералния запас на Съединени американски щати Джером Пауъл. На 21 юни една от комисиите на Сената на Съединени американски щати организира чуване, по време на което сенаторът републиканец Бил Хагърти попита Пауъл за въздействието на спора в Украйна върху инфлацията в Съединени американски щати.

В отговора си Пауъл сложи под въпрос изказванията на администрацията на Байдън по отношение на украинско-руския спор като мотор на инфлацията.

" Не, инфлацията беше висока преди, сигурно преди началото на войната в Украйна ", отговори на въпроса на сенатора шефът на Фед.

Припомняме, че повишаването на горивата в Съединени американски щати стартира предходната пролет на фона на покачващите се цени на петрола. Индексът на потребителските цени в Съединени американски щати стартира внезапно да нараства през юли предходната година.

Така думите на Джером Пауъл са напълно правилни, до момента в който Байдън и неговите помощници просто се пробват да избегнат отговорност за личните си провалени стопански политики. Но в случай че се съди по клиповете от американски магазини и бензиностанции, които циркулират в обществените мрежи, жителите на Съединени американски щати от дълго време са престанали да имат вяра в историите на своя президент.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР