Една от основните причини за задържане развитието на пазара на

...
Една от основните причини за задържане развитието на пазара на
Коментари Харесай

В Европа е започна продажбата на още по-евтин електромобил

Една от главните аргументи за задържане развиването на пазара на електрически транспортни средства е тяхната непостижимо висока цена. Експериментът с стартирането на пазара на евтини електрически транспортни средства, стартиран в Китай с модела Hongguang Mini EV, беше удължен в Европа от Dacia, коrто представиnd електрическата кола Spring, която у нас ще се продава за 33 000 лв.. Сега обаче, на Стария континет стартираха продажбите на една още по-евтина електрическа кола. Тя се назовава Freze Nikrob и се продава на цена от 10 хиляди евро. Дело на на латвийската компания Dartz

Повечето от вас знаят, че компанията Dartz е профилирана в производството на бронирани транспортни средства с четири колела. За основаването на Freze Nikrob беше подписано съглашение за партньорство сред Dartz и Nikrob. След старта на продажбите на четириместния модел Freze Nikrob, анализатори от Dartz означават нараснало търсене на модела от компании, профилирани в услугите за краткосрочно наемане на коли (споделяне на автомобили) и компании, работещи по доставката на артикули.

Технически, моделът Freze Nikrob е копие на китайския модел Wuling Hongguang Mini, който смъкна фамозната Tesla от пиедестала на най-продавания електромобил в Средното кралство. На китайския пазар Wuling Hongguang Mini се създава от взаимното дружество SAIC-GM-Wuling (General Motors и две китайски компании).

Freze Nikrob се предлага на европейския пазар с батерия от 9,2 kWh или 13,8 kWh, задоволителни за самостоятелно шофиране до 200 км. Компактният автомобил разполага с 13 кВт електродвигател, кадърен да форсира Freze Nikrob до оптималната скорост, която не надвишава 100 км/ч. В допълнение към бюджетния Freze Nikrob на стойност 10 хиляди евро, Dartz може да предложи и модел за 15 хиляди в премиум версия с батерия с огромен потенциал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР