Една от основните причини БСП да ги няма в парламента

...
Една от основните причини БСП да ги няма в парламента
Коментари Харесай

Цветанов: БСП се ръководи от един егоцентричен лидер в лицето на Корнелия Нинова

Една от главните аргументи Българска социалистическа партия да ги няма в Народното събрание в сряда беше нежеланието на партията и на водача им Корнелия Нинова да ратифицират контракта за присъединение на Северна Македония към НАТО. С това си деяние Нинова вкара Българска социалистическа партия в историята като първата партия, отказала да взе участие в ратификацията на толкоз значим контракт. Това съобщи ръководителят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред над 130 младежи от ГЕРБ по време на откриването на десетия Зимен университет на младежката конструкция, оповестява " Фактор ".

``
реклама

„ Северна Македония през днешния ден е в НАТО и това значи по-голяма сигурност в района и по-големи благоприятни условия за страните от района дружно да противодействаме на закани от трети страни. А до това се стигна и с помощта на главния приоритет на българското председателство на Европейски Съюз, а точно европейската вероятност пред страните от Западните Балкани “, сподели още Цветанов. С отсъствието на Българска социалистическа партия от пленарната зала по време на ратификацията Българска социалистическа партия за следващ път се отдалечиха от задачите и платформата и на европейските социалисти, акцентира още Цветанов и разяснява, че схваща за какво Сергей Станишев открива предизборната акция на ПЕС за европейските избори в Испания, а не в България. „ Станишев избра да открие акцията на ПЕС при експремиера Санчес, който дефинира Мадуро като тиранин. Социнтернът, на който Корнелия Нинова е вицепрезидент, поддържа Гуайдо, за разлика от Българска социалистическа партия и президента Румен Радев, които застанаха на съветската позиция против Гуайдо. Нинова твърди, че е застанала на позицията на Организация на обединените нации и тъкмо тук се вижда нейното лицемерие. Ако Българска социалистическа партия образуват позициите си въз основата на позициите на Организация на обединените нации, за какво тогава Българска социалистическа партия членува в ПЕС и в Социнтерна? Или за какво Нинова и Българска социалистическа партия бяха срещу Пакта за миграцията, които беше препоръчан от Организация на обединените нации? “, попита Цветанов.

Българска социалистическа партия е партия, която се управлява от един тесногръд водач в лицето на Корнелия Нинова. Тя спуска решенията еднолично и те се извършват от техните депутати под боязън и това ми беше споделено от доста депутати и членове на Българска социалистическа партия, с които съм разговарял, съобщи още ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. „ Хората с които си приказвам от Българска социалистическа партия, както в Народното събрание, по този начин и в страната, не могат да повярват, че партията им се ръководи по този метод и с всеки минал ден се отдалечава от европейските полезности “, разяснява още Цветанов.

Заместник-председателят на ГЕРБ позволи, че излизането на Българска социалистическа партия от Народното събрание ще е обвързвано и с генерирането на доста нови подправени вести. Като образец Цветан Цветанов уточни срещата на Корнелия Нинова с кметове във Видин, за която тя твърдеше, че по разпореждане на кмета й е отхвърлен достъп до залата на Общинския съвет. „ Истината е, че не е имало публично декларирано искане за прилагане на залата, само че това беше комфортен мотив за Българска социалистическа партия да тиражират следващата подправена вест “, акцентира Цветанов. Припомнени бяха и тиражираните информации от Нинова, че детските градини трябвало да подават заявления пред ДАНС по Закона за ограниченията против изпирането на пари, които също бяха опровергани с публично известие на ДАНС. Той разяснява още, че в този момент схваща и за какво Българска социалистическа партия си направиха партийна телевизия, която да трансфорат в пропагандна машина за отразяване на подправените им вести.

Цветан Цветанов прикани младежите от ГЕРБ да бъдат дейни при образуването на публичното мнение в техните райони. „ Обяснявайте на вашите другари и познати резултатите от работата на държавното управление. Припомняйте им по какъв начин по времето на Орешарски и Българска социалистическа партия през 2014 година градежът на автомагистрала „ Струма “ беше изцяло спрян, а през днешния ден лотът от Кресна до Сандански към този момент е приключен и се употребява от всички български жители “, прикани Цветанов. Той напомни още, че 2014 година Орешарски и Българска социалистическа партия оставиха България с една съборена банка и с недостиг над 5%, а през днешния ден той е един от най-ниските в Европа. „ Днес имаме най-ниското равнище на безработица. Имаме към този момент няколко години постоянен и вървящ нагоре стопански напредък. За 2018-2019 година вложените пари за просветителна инфраструктура са 700 млн. лева за 500 учебни заведения и детски градини. От 1 януари приходите в бюджетната сфера бяха увеличени с 10%, заплатите на учителите бяха увеличени с 20%. Благодарение на положителната битка с контрабандата и сивата стопанска система, в случай че нещата вървят със същия ритъм, от следващата година ще успеем да повишим приходите с още 10% “, акцентира още Цветанов.

По мотив идните европейски избори Цветан Цветанов прикани младежите да бъдат деликатни в Интернет и обществените мрежи и да отсяват подправените вести от същинските. „ Срещите и диалозите ни с хората по места също са едно от мощните оръжия против подправените вести. Трябва да демонстрираме действителните резултати от работата ни в обособените обитаеми места, построените пътища, детски градини, обществени заведения и т.н. Истината и прозрачността са най-важни и ние би трябвало да ги демонстрираме и припомняме на хората “, посъветва Цветанов. „ Защо Нинова не споделя нищо за триумфа на Андрей Новаков, който с помощта на работата си в Европарламента съумя да способства за увеличението на европейския бюджет за България през новия програмен интервал с 4 милиарда лева? Защо Нинова не сподели нищо за работата на Ева Майдел, с помощта на която бяха понижени доста таксите за банковите преводи в Европейски Съюз и това ще спести милиарди на бизнеса и жителите? Защо Нинова не разяснява работата на еврокомисаря Мария Габриел, с помощта на която бяха понижени цените за диалозите и преноса на данни в роуминг на Балканите? “, попита риторично Цветанов. Ето това са същинските вести за България и Европа и е наша задача да ги обясняваме на българските жители, акцентира още заместник-председателят на ГЕРБ.

Цветан Цветанов съобщи още, че ГЕРБ и младежите на партията ще се включат интензивно и в европейската акция на претендента на ЕНП за ръководител на идната Европейска комисия Манфред Вебер. „ Той е огромен другар на България и съм сигурен, че ще направи доста за България и за просперитета на цяла Европа. Сигурен съм, че с Вебер, с Европейската национална партия и с българските евродепутати в идващия Европарламент България ще бъде още по-значима и нашият глас ще се чува от всички “, акцентира Цветанов.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: