Една от най-ярките звезди на Холивуд – Джони Деп, празнува

...
Една от най-ярките звезди на Холивуд – Джони Деп, празнува
Коментари Харесай

Джони Деп празнува рожден ден днес

Една от най-ярките звезди на Холивуд – Джони Деп, чества 59-ия си рожден ден.

Джон Кристофър Деп е роден в градчето Оуенсбъроу, щата Кентъки, на 9 юни 1963 година Той е наследник на Джон Кристофър – строителен инженер и Бети Сю Палмър – сервитьорка, написа nova.bg. Актьорът има един брат и две сестри.

През ученическите си години Джони стартира да се занимава с музика и свири на китара в разнообразни учебни банди. Родителите му се развеждат, когато той е на 15 години. Скоро по-късно Джони напуща учебно заведение. Започва да се занимава по-сериозно с музика и през идната година това се трансформира в главното му занятие.

За първата роля на Джони Деп му оказва помощ Никълъс Кейдж, който взема решение, че младият гений има бъдеще като артист и го среща със своя сътрудник. Така Деп получава роля във кино лентата „ Кошмари на Елм Стрийт “. След края на фотосите звездата употребява парите от хонорара си и за пръв път в живота си отива на уроци по актьорско майсторство в Лос Анджелис.

Към днешна дата лентите с присъединяване на Деп са генерирали над 2,2 милиарда $ в боксофис приходите в Съединени американски щати и над 5 милиарда – в международен мащаб. Сред иконичните му функции са тези на Джак Спароу в петлогията „ Карибски пирати”, на Раул Дюк в „ Страх и ненавист в Лас Вегас” и на Сам в „ Бени и Джун”.

Номиниран за „ Оскар” за най-хубава мъжка роля трикратно, за Наградата на гилдията на актьорите четири пъти и за „ Златен глобус” – осем пъти, от които печели една статуетка за ролята си в „ Суини Тод: Бръснарят дявол от Флийт Стрийт”, Носител е и на приз от Гилдията на актьорите за „ Карибски пирати: Проклятието на Черната перла”. През 2017 година печели званието " Любима икона в киното " в премиите People's Choice Awards в Съединени американски щати.

Джони Деп се дами, когато е още на 20-годишна възраст за Лори Алисън, само че връзката им трае 3 години. През 1990 година се сгодява за актрисата Уинона Райдър. Третата жена в живота му е моделът Кейт Мос. Връзката им продължава четири години.

След това звездата поддържа 14-годишна връзка с френската певица и актриса Ванеса Паради, която го подарява с две деца – Лили Роуз Мелъди Деп и Джак Джон Деп III.

През 2012 година стартира да се среща с актрисата Амбър Хърд. Запознават се при фотосите на кино лентата „ Дневникът на един алкохолик “ (2011). Сгодяват се през 2013 година, а две години по-късно стават семейство. Разводът им е финализиран през януари 2017 година, а преди броени дни завърши и шумното дело, в което двамата някогашни сътрудници се изправиха един против различен с разнообразни обвинявания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР