Една от най-влиятелните британски медии - Sky News е заплашена

...
Една от най-влиятелните британски медии - Sky News е заплашена
Коментари Харесай

Ще бъде ли закрита една от най-влиятелните медии на Острова?

Една от най-влиятелните английски медии - Sky News е застрашена от закриване. Новинарският канал може да се окаже сериозна спънка за подготвяното от дълго време придобиване на медийната група Sky от 21st Century Fox на Рупърт Мърдок.

Сделката за покупката на Sky се проточи през последните 6 години, а английските регулаторни органи към момента се бавят с решението си. Общественият напън върху регулатора е сериозен, защото мнозина се съмняват, че придобиването би осигурило прекомерно огромна власт на Рупърт Мърдок върху медиите в Обединеното кралство.

Медийният магнат към този момент има най-авторитетният вестник на Острова - The Times и този с максимален тираж - The Sun.

В известие до регулатора Sky декларира, че " евентуално ще бъде подтикнато да преразгледа позицията си ", в случай че " продължаването на даването на Sky News в актуалната му форма препятства прекалено сливането и/или други корпоративни благоприятни условия, налични по отношение на по-широкия бизнес на Sky "

 Англия спъна Мърдок за договорката за $14.8 милиарда
Англия спъна Мърдок за договорката за $14.8 милиарда

Властите могат да стартират следствие, което да продължи до една година

Макар че закриването се преглежда като доста последна мярка, специалисти дефинират тази опция като " правдоподобна опасност ". Ако договорката с компанията на Мърдок се провали, Sky ще да бъде принудена да търси нов покупател.

Загуби

Sky News е влиятелен интернационален канал, който се излъчва от 28 години и има сериозна публика и въздействие на Острова, само че записва съществени финансови загуби.

" Той работи със стотици публицисти, създава материали от международна класа, само че губи извънредно доста пари - десетки милиони паунда ", показва медийният редактор на BBC Амол Раджан.

" Независимите шефове на Sky изпращат доста ясно обръщение - в случай че би трябвало да избират, може би биха предпочели по чисто търговски аргументи да завършат договорката с 21st Century Fox, вместо да не престават да финансират загубите в Sky News ", изяснява Раджан.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР