Една от най-важните за Европа нефтопроводни системи Forties ще бъде

...
Една от най-важните за Европа нефтопроводни системи Forties ще бъде
Коментари Харесай

Спират нефтопровода Forties за няколко седмици


Една от най-важните за Европа нефтопроводни системи Forties ще бъде затворена за няколко седмици, оповестява Dow Jones, базирайки се притежателя в лицето на компанията Ineos. По този нефтопровод от Северно море дневно се доставят към 445 000 барела нефт, който се употребява за сместа Brent.

От английската Ineos в понеделник оповестиха за затварянето на Fоrties поради пукнатини на оборудването, както и за теч, който обаче е под надзор. Според представители на компанията, представени от непознатите организации, за ремонта на петролопровода може да са нужни няколко седмици.
Нефтопроводът е с дължина 235 благи и обезпечава доставката на петрол и газ за Англия от 85 обекта на рандеман в Северно море. Това количество подхожда на 40% от общото количество на северно морските нефтодобивни мощности на Англия.

Ineos закупи тръбопроводната система Forties от BP PLC през октомври. Спирането на нефтопровода е проблем за тези компании, които получават петрол по него. За закупуването на петрол от други източници нефтопреработващите компании ще би трябвало да създадат спомагателни разноски, разяснява обстановката Wood Mackenzie. Royal Dutch Shell PLC също употребява нефтопровода Forties за доставка на петрол от редица добивни обекти в Северно море, само че от компанията оповестяват, че са наясно с казуса.

Затварянето на нефтопровода подвигна цената на петрола вид Brent на борсата ICE Futures до 65,66 $ за барел.

Котировката на WTI е на равнището от 58,34 $ за барел.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР