Една от най-ценните стартиращи компании в Европа Revolut иска да

...
Една от най-ценните стартиращи компании в Европа Revolut иска да
Коментари Харесай

Revolut прави ход, след който компанията може да бъде оценена на $40 милиарда

Една от най-ценните започващи компании в Европа Revolut желае да продаде действителен капитал на стойност към 500 милиона $, търсейки различни форми на ликвидност за своите акционери.

Транзакцията може да оцени Revolut на повече от 40 милиарда $, спрямо оценката от 33 милиарда $, която последно събра в кръг за набиране на средства през 2021 година Банката работи с Morgan Stanley по продажбата.

Компанията прекара години в опити да си обезпечи банков лиценз от регулаторните органи в Обединеното кралство, който би й разрешил да се разшири допълнително услуги на вътрешния си пазар. Тя се възползва от това, че през последните години нови клиенти се започнаха да употребяват нейното приложение. Revolut даже съобщи, че приходите за 2022 година са скочили с 45% до 1,17 милиарда $. Стартиращата компания към момента не е отчела резултати за предходната година, само че преди този момент предвиждаше, че приходите за 2023 година ще бъдат над 2,5 милиарда $.
 Rakuten с проекти за финансово приложение, евентуален съперник на Revolut
Собственикът на Viber с проекти за финансово приложение, евентуален съперник на Revolut

Японският софтуерен конгломерат ще придобива компании за онлайн банкиране и кредитни карти, скъпи бумаги и застраховки

Продажбата на акции идва, откакто един от акционерите на Revolut - капиталов концерн, ръководен от Schroders Plc - алармира, че счита, че компанията би трябвало да бъде оценена на към 25,7 милиарда $.

Revolut и преди е заявявала,че приготвя за евентуално първично обществено предложение, само че компанията и другите й огромни, частни сътрудници са затруднени от пасивните финансови пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР