Една от най-тежко пострадалите страни и първо голямо огнище на

...
Една от най-тежко пострадалите страни и първо голямо огнище на
Коментари Харесай

Италия планира офанзива от тестове в следващите два месеца

Една от най-тежко потърпевшите страни и първо огромно огнище на коронавирусната зараза в Европа, Италия, възнамерява да направи 5 милиона проби измежду популацията в идващите два месеца, излиза наяве от известие на държавното управление, представено от в. " Република ". Многомилионното тестване е част от така наречен фаза 2 в проекта на кабинета за справяне с епидемията. 

Предвижда се и да се усили броят на клиниките за лекуване на пациенти с Ковид-19 в съответствие по една клиника на 1 милион души. Областните шефове ще вземат решение къде да бъдат ситуирани тези клиники. Ше бъдат увеличени и леглата в интензивните отделения и в отделенията за инфекциозни заболявания и белодробни болести. В началото на епидемията Италия имаше 5179 места в интензивни отделения, а в този момент има 8407 места, напомня " Република ", представена от Българска телеграфна агенция. Мобилизират се запаси за спомагателни 3600 места в интензивни отделения, за още 6000 места в пулмологиите и инфекциозните отделения и за 4225 места в отделенията са субинтензивна терапия (при която пациентите не се нуждаят от интензивни грижи, само че въпреки всичко са в задоволително съществено положение, с цел да са под непрекъснато наблюдение).
През фаза две ще се направи и разбор на резултатите от 150 000 осъществени серологични теста, с цел да се види доколко коронавирусът се е популяризирал в Италия.

Междувременно в страната са регистрирани 9  случая на " завърнал се " ковид, заяви италианската осведомителна агенция АНСА. Става дума за пациенти, които са били изписани от лечебни заведения с отрицателен резултат на тестванията за болест след лекуване и които след това още веднъж са се разболели от Ковид-19 или пък са получили по-леки признаци на болест. Болните с по-леките признаци са на домашно лекуване, реализирано посредством видеонаблюдение от страна на медиците, а тези с по-тежката форма на заболяването са още веднъж признати в болница. Случаите са регистрирани в провинциите Лоди и Кремона в Ломбардия, едни от най-тежко засегнатите от епидемията още от февруари.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР