Една от най-търсените бегълци в света изглежда се е показала

...
Една от най-търсените бегълци в света изглежда се е показала
Коментари Харесай

Таймс: Ружа Игнатова е предявила иск за къща в Лондон

Една от най-търсените бегълци в света наподобява се е посочила за малко тази седмица

РужаИгнатова - най-търсената от ФБР криптокралица, претендира за апартамент в Лондон, оповестява вестник " Таймс ", представен от Българска телеграфна агенция.

Тя е един от най-търсените бегълци в света, като се твърди, че е измамила вложители с 3,2 милиарда лири стерлинги в криптовалута, напомня английският ежедневник. Въпреки това, РужаИгнатова, известна още като " изчезналата криптокралица ", наподобява се е посочила за малко тази седмица, с цел да предяви формален иск за градска къща в Лондон на стойност 13,5 милиона лири, написа " Таймс ".

Игнатова, която е в листата на 10-те най-издирвани от ФБР лица, е в неопределеност от 2017 година, когато чиновници на Съединените щати издадоха заповед за нейния арест. Тя основава " УанКойн " (OneCoin) - основана в България компания, която търгува на пазара с криптовалута. " УанКойн " предлага на купувачите комисиона, в случай че продадат валута на други хора - Понци скица, маскирана като криптовалута, разяснява вестникът.

Въпреки че предлага премия от 100 000 $ за информация, която докара до ареста на Игнатова, ФБР по този начин и не съумява да я открие. В същото време юристите на Игнатова са предявили формален иск за мезонет с четири спални за 13,5 милиона лири в Лондон, като я показват като автентичен притежател на парцела в " Companies House ".

Апартаментът на повърхност 7000 квадратни фута (650 квадратни метра), който има плувен басейн, е разказан като " най-хубавия пентхаус ". Твърди се, че РужаИгнатова е останала там за малко през 2016 година, само че парцелът значително е бил празен, като се изключи инцидентни визити от хора, свързани с " УанКойн ". В пентхауса има творби на изкуството на стойност 500 000 лири, в това число портрет на Елизабет Тейлър и картината " Червен Ленин " от Анди Уорхол.

Имотът е благосъстоятелност на " Abbots House Penthouse Limited " - анонимна фиктивна компания, което значи, че името на РужаИгнатова не попада в актовете за благосъстоятелност на поземления парцел или в обществените регистри.

За собствеността на Игнатова върху парцела се споделя в подкаста " Изчезналата криптокралица " на Би Би Си, който проверява нейните дейности. Сега обаче Игнатова публично предявява искания към този парцел и е посочена като " автентичен притежател ", според новите законови условия. Собствеността ѝ е записана тази седмица.

Лорд Каланан, държавен министър за бизнеса, сподели, че новите закони за справяне с противозаконното благосъстояние са ориентирани и против нарушителите, които се пробват да перат пари във Англия, само че, по думите му, няма къде да се скрият.

Това повдига въпроса дали апартаментът може да се употребява за компенсиране на английските вложители, които бяха излъгани за милиони лири. Полицията в Лондонското Сити споделила на вложителите през 2019 година, че не е в положение да разпознава активи на " УанКойн " в Обединеното кралство, показва още " Таймс ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР