„Една от най-щастливите държави в света“, „Гробница на истински еднорог“,

...
„Една от най-щастливите държави в света“, „Гробница на истински еднорог“,
Коментари Харесай

11 неща, които може да видите само в Северна Корея

„ Една от най-щастливите страни в света “, „ Гробница на същински еднорог “, „ Доброто въодушевление на президента обезпечава хубаво време “. Колкото и необичайно да наподобява, това не са инцидентни фрази. Всичко това се отнася за Северна Корея, написа pochivka.blitz.bg.

В тази страна на парадоксите последователно стартират да идват от ден на ден любопитни туристи. Със сигурност претекстът им е да видят нещо в действителност друго, само че в действителност въобще не подозират какъв брой странни неща съществуват там.

Вижте 11 обстоятелството за Северна Корея, които сигурно ще ви удивят:

1. " Корейски " календар

През 1997 година Северна Корея приема ново летоброене, съгласно което в този момент там е 109-а година. Началото е рождената година на Ким Ир Сен – 1912. Всички напечатани календари имат два разновидността – за севернокорейци и за останалата част от света.

Ким Ир Сен има доста почетни трофеи, като „ Вечен президент “. Такива имат и синът и внукът му, само че те в никакъв случай не са наречени президенти.

2. Социални съсловия

През 1957 година властта в Северна Корея разделя страната на три съществени обществени съсловия – лоялната класа ядро (домат), „ колебаеща се класа “ (ябълка) и „ враждебна класа “ (грозде). Всички те са разграничени на 50 групи.

- доматите са червени от вътрешната страна и извън. Тези хора са потвърдили верността си към партията. Те имат максимален късмет да бъдат политици или военни.

- ябълките са червени единствено извън. Тези хора би трябвало да се усъвършенстват и в множеството случаи са елементарни жители.

- гроздето са тези, които нарушават закона. Например хора, които се пробват да се обадят по телефона в чужбина.

Статусът („ сонбун “) е включен в персоналните данни на всеки човек, когато той навърши 17 години. Той въздейства на бъдещето на индивида за значими неща като избор на обучение, специалност и така нататък Между другото, властта в Северна Корея отхвърля съществуването на класово разделяне.

3. Пътища

В Северна Корея съвсем няма издигнати пътища. Едва към 8% от пътищата са покрити с твърда настилка.

Но това в действителност не е проблем за елементарните жители. Целият превоз в страната се управлява от властта и единствено военните и политиците могат да си разрешат коли. Останалите нормално се возят с колело.

4. Жени регулировчици

Като се има поради горепосоченото, в страната има доста малко светофари. Но въпреки всичко в огромните градове има потребност от надзор на придвижването. Това нормално е работа на добре изглеждащи девойки. Жената регулировчик би трябвало да бъде неомъжена и под 26 години. Когато тя излезе отвън тези условия, би трябвало да напусне работа.

5. Могъщият Ким Чен Ир

Бившият водач на Северна Корея не е бил елементарен човек. Неговата биография, която се учи в учебно заведение, гласи, че той е роден на връх Пектусан и в този миг една звезда озарила небето и ненадейно се появила двойна дъга.

Освен това той се научил да върви и да приказва преди да навърши 1 година. След гибелта му медиите оповестяват, че „ пластове лед са се откъснали с извънредно мощен звук в езерото Чон на връх Пектусан, а снежна стихия със мощен вятър блъснала района “.

Според други източници, обаче, водачът бил роден във Вятское, Русия, където татко му се опитвал да се скрие от японците. Изглежда всеки самичък би трябвало да реши коя версия наподобява по-достоверно.

6. Еднорозите съществуват

Севернокорейските учени настояват, че еднорозите не са мислени същества. Местни археолози са намерили антична бърлога на тези митични създания. Мястото е в столицата Пхенян. Такова „ магическо “ изобретение сигурно ускорява обществената власт и патриотизма у жителите.

7. Вълшебна медицина

Северна Корея твърди, че е намерила лек за вируса МЕРС, СПИН и ебола. „ Чудодейните “ инжекции оказват помощ и за облекчение на рак, утринно гадене и напрежението, породен от компютрите. В това лекарство има червен женшен, отглеждан в региона на Кесън, както и злато и платина.
 11 неща, които може да видите единствено в Северна Корея

8. Игрите Ариран

Около 1000 000 души (без зрителите) вземат участие в музикално-танцувалния театър на един от най-големите игрища в света. Показват се разнообразни подиуми, най-много във прослава на властта и великата и могъща страна.

Визитната картичка на фестивала е така наречен жив екран. Участниците държат хиляди цветни платна, с цел да основат облик, и ги трансформират под заложен сигнал. Ариран е включен в „ Книгата на върховете Гинес “ като представлението с максимален брой участници.

9. Дрехи и мода

Жените в Северна Корея не наблюдават интернационалните фешън трендове, само че те също желаят да наподобяват красиви. Най-често носят строги ежедневни комбинации, като униформите също могат да се носят в всекидневието.

Севернокорейките имат специфична уязвимост към токчетата. Те могат да прекарат през целия ден в такива обувки и това би било изцяло обикновено.

Колкото до грима, той не им е необходим и тяхното всекидневие и работа не го изискват. Всичко се трансформира при национални празници и тържества – дамите употребяват ослепителен грим и носят пъстри национални костюми.

10. Отряд за развлечения

Освен постоянната войска от бойци, има специфичен отряд за занимания в Северна Корея. Той се състои единствено от красиви млади девойки и тяхната основна задача е да съпровождат високопоставени военни в свободното им време.

Тези девойки са част и от постоянната войска и би трябвало да следват разпоредбите за военните. Официално те са част от въоръжените сили на страната.

11. Щастлива страна

Севернокорейски учени са провели изследване със следния резултат: Корейската народно-демократична република е една от най-щастливите страни в света. По-точно, на второ място след Китай. Все отново управляващите вършат толкоз доста неща, с цел да създадат жителите си " щастливи " и да издигнат техния дух.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР