Една от най-популярните подправки се прочу като мощен антиоксидант, който

...
Една от най-популярните подправки се прочу като мощен антиоксидант, който
Коментари Харесай

Защо е полезна куркумата и какви заболявания лекува?

Една от най-популярните подправки се прочу като мощен антиоксидант, който оказва помощ при предварителната защита и лекуването на болести.

За какво оказва помощ куркумата и по какъв начин се употребява?

Куркумата е един от вълшебните блага на природата, криещ в себе си непредвидими благоприятни условия. Вече сме привикнали с аромата и усета на тази фалшификация и знаем доста от нейните потребни свойства.

Но използваме ли го оптимално, получавайки всичко допустимо?

Куркумата е растение от фамилията на джинджифила. Неговият прахуляк се прави от корена и се употребява в кулинарията и козметиката.
Яжте по 1 лъжичка куркума всеки ден и вижте какво ще се случи с тялото ви
Колкото и необичайно да ви звучи, куркумата е една от подправките, считани за подарък от природата. В нея се крият неподозирани изгоди. Препоръ...
Прочети повече
Наред с женшен, чесън, джинджифил и канела, куркумата е една от най-популярните билки, употребявани в националната медицина.

Лечебните свойства на куркумата са подложени на критика от фармаколозите, само че индиректно се удостоверяват от статистиката на заболеваемостта в страни, където тази фалшификация е необятно публикувана. Към днешна дата са оповестени повече от 15 хиляди научни публикации, които изследват биологичните, фармацевтичните и питателните свойства на куркумина, дейното вещество на подправката.

Полезни свойства на куркумата:

Отслабване

Куркумата оказва помощ за попречване за наддаване на тегло и управлява равнищата на кръвната захар. Куркумата е най-ефективна, когато е включена в цялостна стратегия за намаляване. Куркуминът оказва помощ за попречване образуването на мастна тъкан и понижава честотата на болести, свързани с наднормено тегло. Трябва да се означи, че множеството от сполучливите изследвания са били върху животни. Проучванията за резултата на куркумин върху загубата на тегло при хора не престават.
Куркума: 5 скъпи изгоди, които тази супер храна има
Куркумата е известна със своите мощни лечебни и противовъзпалителни свойства. Активното й съединяване е куркуминът, който е ефикасен в...
Прочети повече
Противовъзпалително и антиоксидантно деяние

Куркуминът има мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. В някои изследвания е потвърдено, че куркуминът е толкоз ефикасен, колкото и противовъзпалителните медикаменти. Антиоксидантният резултат на куркуминът, който инхибира стареенето, се дължи на директното блокиране на свободните радикали и активирането на производството на антиоксидантни ензими в организма.

Подобряване на мозъчната функционалност и понижаване на риска от заболяването на Алцхаймер

Противно на поговорката „ нервните кафези не се регенерират “, невроните са в положение да образуват нови връзки, както и да се развъждат в избрани области на мозъка. BDNF (мозъчен неутротрофичен фактор) е протеин, който подтиква развиването на невроните. Често хроничната меланхолия и заболяването на Алцхаймер са свързани с понижаване на производството му. Интересното е, че куркуминът е в положение да увеличи равнищата на BDNF в мозъка и дейно да забави доста мозъчни болести, в това число заболяването на Алцхаймер.

Намалява риска от сърдечни болести
Кога куркумата може да бъде нездравословна?
Куркумата е известна фалшификация, за която се счита, че е потребна за човешкото здраве. Използва се като помощно средство при лекуване на...
Прочети повече
Куркуминът усъвършенства функционалността на ендотела, пласта от кафези, които покриват кръвоносните съдове.

Превенция за рака

Ракът се характеризира с неконтролиран напредък на туморни кафези. Изследователите на изгодите от куркумин допускат, че той може да работи на молекулярно равнище, с цел да забави растежа, развиването и разпространяването на раковите кафези. Твърде рано е да се приказва за опцията за потребление на куркумин при лекуването на рак, само че проучванията в тази област не престават.

Куркумата е главната фалшификация в кърито. Добавя се и към кафето и се подготвя като " златно мляко ".

Трябва да знаете, че приемът на куркума би трябвало да бъде координиран с лекаря при положение на диабет, банкет на антикоагуланти и по време при подготовка за интервенция.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР