Една от най-перспективните български спортистки Горяна Стоева е в плановете

...
Една от най-перспективните български спортистки Горяна Стоева е в плановете
Коментари Харесай

Чакат Горяна Стоева за игрите в Париж 2024

Една от най-перспективните български спортистки Горяна Стоева е в проектите за олимпийските игри в Париж през 2024 година, макар че беше хваната с допинг. 19-годишата европейска шампионка за девойки даде позитивен тест по-рано през годината. Тя получи глоба от 3 години и 9 месеца. Наказанието изтича напролет на 2023 година

“Чакахме я да пристигна на Белмекен след младежката олимпиада, описа пред “България Днес” персоналният треньор на Стоева Петър Лесон. - Дали са й неразрешени субстанции, до момента в който се е готвела за съревнование по таекундо.”

Олимпийският първенец от Москва е впечатлен от качествата на Стоева.

“Играеше край на всяко европейско, където участваше. Няма друга боксьорка в националния тим с сходно сърце. На младежката олимпиада беше подготвена за край, само че изтърва най-малко сребро. Имаше проблеми със свалянето на килограмите. Карах я цяла нощ да смъква 4 кг. Много обича кока-кола. Може да изпие 3 литра”, добави Лесов.

Горяна Стоева беше призната в полицейската академия преди няколко месеца.

“Ще поговоря с нея и ще й кажа да не стопира с тренировките. Ако е стимулирана, може да я забележим на олимпиадата в Париж”, сподели още треньорът.

“България Днес”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР