Една от най-желаните цели на хората е да имат прибран,

...
Една от най-желаните цели на хората е да имат прибран,
Коментари Харесай

Каква е тайната на плоския корем

Една от най-желаните цели на хората е да имат спретнат, добре завършен и стегнат стомах. В устрема си да го реализиран, те влагат всичките си старания - вършат безчет коремни преси и изтощителни извършения за него. Но за жалост резултати няма. И стартират да се питат " ЗАЩО?! " .

Истината е, че даже да вършиме по 1000 коремни преси дневно, няма да съумеете да видите плочките на корема си, до момента в който... не измененията храненето си. За задачата има три съществени правила, на които би трябвало да обърнете внимание. 
 Първо: Храненето има доста по-голямо значение за оформянето на коремната мускулатура от тренировките. Второ: Изгарянето на мазнини е повсеместен развой. Би било доста хубаво, в случай че можехме да избираме от коя част на тялото ни да изчезнат те. Но уви. Няма по какъв начин да отслабнем изборно единствено в зоните, в които желаеме. Трето: Далеч не е задоволително да упражняваме единствено и само корема.
1. Обърнете внимание на диетата си

Когато желаете да измененията тялото си, първото нещо, върху което би трябвало да се фокусирате, е да потърсите решение на казуса в метода си на хранене. Каквито и извършения да вършиме, колкото и километри да вървите на пътеката, каквито и добавки да приемате, не се ли храните съгласно задачата си, няма да я постигнете.

Ако желаете да изчистите корема си, значи имате непотребни мазнини. А мазнините се изгарят единствено и само посредством калориен недостиг (т.е. би трябвало да приемате по-малко калории, в сравнение с изразходвате).

2. Няма по какъв начин да отслабнете единствено в коремната област

Хората непрестанно задават въпроси като " Как да свяля корема? ", " Как да махна мазнините по ръцете, а бедрата? ". За страдание обаче и до през днешния ден съответен отговор на нито един от тях не съществува. Мисълта, че човек може да изгори мазнините в тъкмо избрана част на тялото е неверна и доста подвеждаща. Отслабването е повсеместен развой, който се случва по едно и също време в цялото тяло, въпреки и постоянно неравномерно. А това, в коя зона ще видите по-бързо резултати, зависи напълно от генетиката ви.

3. Откажете се от безкрайните коремни преси

Един от най-големите легенди е, че в случай че желаете стегнат стомах, би трябвало да вършиме безчет извършения за него. И тъкмо заради това неправилно разбиране, непрестанно на пазара се популяризират всевъзможни уреди, хапчета, чайове и какво ли още не, които на процедура се оказват пари, хвърлени напразно. 

Дори да вършиме хиляди коремни преси, няма да видите съвършената коремна преса, защото коремът е дребна мускулна група, която не може да поеме огромен размер от натоварване. Когато го упражнявате интензивно всеки ден, той просто се претрупва.

Всъщност, колкото и необикновено да ви звучи това, вие към този момент имате тези коремни мускули, за които мечтаете. Те просто са скрити под мазнините в тази област. Но колкото и да изцеждате корема, няма да видите резултати, до момента в който не изгорите мазнините върху него.

Какъв е верният метод?

Тренирайте цялото си тяло отмерено, а за самия корем включете 2-3 тренировки седмично с по 3-4 извършения. Обърнете внимание на храненето си и на % подкожни мазнини, които имате. Правилният хранителен режим и тренировките са главните оръжия.

Не забравяйте за ролята на съня и напрежението. Те въздействат мощно на другите хормони в тялото. Също по този начин хроничното недоспиване и повишените равнища на стрес могат да усилят апетита и да ви накрат да консумирате по-големи количества храна.

Не очаквайте мигновени резултати. Нищо не става от през днешния ден за на следващия ден. Често хората се подлагат на хранителен режим за седмица, две, след което се отхвърлят, защото не виждат особена смяна. Бъдете търпеливи и упорити. Не спирайте. Рано или късно резултатите ще са налице.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР