Една от най-известните комедиантки у нас празнува днес. Sofia24.bg ще ви

...
Една от най-известните комедиантки у нас празнува днес. Sofia24.bg ще ви
Коментари Харесай

Една от най-известните комедиантки у нас празнува днес

Една от най-известните комедиантки у нас чества през днешния ден. Sofia24.bg  ще ви опише за Албена Михова, която е родена на 18 април 1975 година във Варна в актьорското семейство на Яким и Нели Михови. Губи майка си на 14-годишна възраст и ѝ се постанова да пее в заведения, с цел да изкарва прехраната си. Обучава се две години в школата към драматичен спектакъл " Стоян Бъчваров “ в родния си град.

През 1998 година завършва НАТФИЗ със компетентност " актьорско майсторство за куклен спектакъл “ в класа на професор Николина Георгиева и асистент Живка Донева. Още като студентка е определена за член на екипа на " Хъшове “, с който играе четири години. След това играе две години в " Шоуто на Слави “.

По-късно се включва към трупата на Малък градски спектакъл " Зад канала “, само че в същото време играе и в други театри. Освен в театрални постановки, тя играе и в комедийни телевизионни излъчвания, като по-късно взе участие в " Като две капки вода “ и " Маскираният артист “ (под маската на Лъвът).

Участва в " Ганьо Балкански се завърна от Европа ", като влиза в ролята на дамата в парка. Друг филм от който я познаваме у Полицаите от края на града, където е в ролята на Маргарита Желева – Марги.

Признава, че доста обича основната си роля в пиесата " Милионерът “ на Йовков. Играла е в спектаклите " Сатирично кабаре II “, " Сама жена “, " Провинциални анекдоти “, “Криворазбраната цивилизация " и като " Луди за връзване “.

Участва и в сериалите  " 101 далматинци “,  " Принцеса Бътърфлай в борба със силите на злото “,  " Хана Монтана “ и  " Чаудър “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР