Една от най-известните фирми за хедж фондове в индустрията на

...
Една от най-известните фирми за хедж фондове в индустрията на
Коментари Харесай

Крипто хедж фонд, обвинен в „престъпно“ лошо управление при спор за FTX

Една от най-известните компании за хедж фондове в промишлеността на криптовалутите е упрекната в „ незаконно “ неприятно ръководство и е нападната от швейцарски прокурор в спор с вложител поради загубите, претърпени след колапса на крипто борсата FTX.

Твърди се, че основаната в Женева Tyr Capital Partners е пренебрегнала вътрешен предел на риска и предизвестията на вложителите по отношение на експозицията си към FTX, съгласно правни документи, подадени в Кайманови острови от вложител и забелязан от Financial Times.

Искът е заведен от TGT, фонд, който е вложил с Tyr и който в този момент се пробва да ликвидира портфолиото и да поеме контрола върху останалите активи, в това число иск от $22 милиона против FTX. TGT влага пари от група компании, която включва платформата за крипто благосъстояние Yield App.

Tyr – който отхвърля обвиняванията, повдигнати против него от TGT – се управлява от Едуард Хинди, някогашен началник на частната търговия с сила на Deutsche Bank, и Оливие Тромберт, някогашен началник...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР