Една от най-интересните новости на международното автомобилно изложение през 2022

...
Една от най-интересните новости на международното автомобилно изложение през 2022
Коментари Харесай

Автосалонът в Ню Йорк 2022 - електрическият Airflow може да възроди Chrysler

Една от най-интересните новости на интернационалното автомобилно ревю през 2022 година, което се откри в Ню Йорк, беше „ графитната “ версия на Chrysler Airflow. Концернът Stellantis, който включва Chrysler, се надява, че прераждането на марката ще стартира с този електромобил.

Веднага би трябвало да се каже, че това не е първото показване на Airflow - концепцията дебютира през януари на ревюто за потребителска електроника CES-2022 в Лас Вегас. Тогава колата беше „ облечена “ в бяло и това докосна сърцата на специалистите.

Някои критици в промишлеността съпоставят електрическия Chrysler с известния Mustang Mach-E на Ford, който се показа добре при стартирането си на пазара. На същото място, в Лас Вегас, представители на Stellantis оповестиха идното стартиране на черната версия на Airflow. Това се удостовери от презентацията в Ню Йорк.

Версията Graphite е с екстериор Galaxy Black с акценти от кипърска мед " от вътрешната страна и извън ". Предизвикателството, съгласно известието на автомобилния производител, е „ да се показва елегантна и изтънчена нова персона “.

Акцентът е верен: марката Chrysler сега претърпява сложни времена - предходната година компанията продаде единствено 115 004 нови автомобила, до момента в който в най-хубавите времена тази цифра беше 6 пъти по-висока.

В актуалната моделна линия има 4 автомобила, от които единствено два имат повече или по-малко дейни позиции: остарелият седан Chrysler 300 (16 662 броя продадени през 2021 г.) и миниванът Pacifica (98 323 броя), създаван от 2016 година

Все още не е ясно до каква степен тъкмо демонстрираната идея Airflow ще бъде преведена допустимо най-точно в индустриалната версия, само че основният изпълнителен шеф на Chrysler Кристина Файел акцентира, че електрическият автомобил „ задава дизайна и софтуерния звук на всички последващи модели на марката “.

Концепцията, осъществена в Airflow, включва задвижване на всички колела с два електромотора с мощ по 150 квт всеки, огромни 22-инчови колела и STLA AutoDrive автопилот, който дава отговор на равнище на самостоятелност 3. С едно зареждане колата ще би трябвало да измине най-малко 643 км.

Салонът на Airflow, който е декориран с огромен панорамен покрив, е строго 4-местен, т.е. разполага с 4 самостоятелни места, което загатва за някакъв тип премиум. Навсякъде има контурно осветяване, всеки пасажер има мултимедиен екран и обособена уеб камера за видео диалози.

Друг детайл на комфорт и напредък е медийната система STLA SmartCockpit. На индустриалните модели на концерна Stellantis той би трябвало да се появи едвам през 2024 година Операционната система STLA Brain е вътрешна разработка, макар че присъединяване на експерти от Amazon не е прикрито.

Stellantis съобщи, че е решен да пусне първия електромобил на Chrysler още през 2025 година, а до 2028 година цялата моделна линия на компанията ще бъде електрифицирана.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР