Една от най-иновативните компании в света – Apple, търси креативни

...
Една от най-иновативните компании в света – Apple, търси креативни
Коментари Харесай

9 логически загадки, които Apple дава на интервю за работа

Една от най-иновативните компании в света – Apple, търси изобретателни хора със мощна логичност. Човекът, икона в нейната история – Стив Джобс, нееднократно съобщи в изявленията, че с изключение на мощни софтуерни инженери и графични дизайнери, Apple търси фрагменти със мощен разум и непредвидени за специалността им знания и умения. Например историци, написа " Мениджър Нюз ".

В тази връзка, и поради известността на всичко ново, което може да се прочете за Apple, създателите в Business Insider направиха свое лично изследване. На базата на резултатите, те дефинираха 8 странни, провокиращи мозъка въпроси, които компанията задава на евентуалните си чиновници. Заедно с отговорите за тях.

Всъщност множеството от въпросите напълно не са лесни. С тях евентуално би могъл да се оправи човек с доста положителни знания или обучение в региона на математиката, подсъзнателен, прозорлив или с вродена доста мощна логичност.

Оказва се, че Apple кара бъдещите си фрагменти да позволяват загадките на Khan Academy – американска неправителствена организация, подкрепена с пари на Гугъл и фондацията на Бил и Мелинда Гейтс. Всички тези „ тийзъри ” за мозъка имат един единствен верен отговор. В идващия лист можете да видите кои са те. Може и да помислите по какъв начин биха могли да бъдат позволени. След това, изпод, ви предлагаме да прочетете отговорите.

Загадка 1. Вие сте в края на премеждие и се приближавате към 2 порти.

Източник: Shutterstock

Съкровището, което търсите, е зад едната. Зад другата се крие мудна, мъчителна гибел. До вратите има двама души. И двамата знаят зад коя врата се намира съкровището. И двамата знаят зад коя има мудна, мъчителна гибел. Единият от тях постоянно споделя истината. Вторият постоянно лъже. Но вие не знаете кой кой е и имате право да зададете единствено един въпрос на един от тях. Какъв въпрос ще зададете, на кого, и какво ще извършите въз основата на това, което той ще ви каже?

Загадка 2. Пред вас има петима души. Единият постоянно споделя истината. Другите четирима или ще ви кажат истината или ще ви излъжат, когато им зададете въпрос. Вторият път, когато им зададете въпрос ще превключат. С други думи, в случай че първо са ви споделили истината, след това ще ви излъжат и назад. Можете да зададете 2 въпроса на всеки един от тези петима души. Може да са към един и същи човек. Или към двама разнообразни души. Какво ще попитате, с цел да разберете кой е този, който споделя истината?

ЖОКЕР: Искате да попитате въпрос, без значение какво те ще ви кажат, по подобен метод, че ще знаете какво ще направи индивидът насреща вторият път – ще ви излъже ли или ще ви каже истината.

Загадка 3. Извънземни са на път да трансфорат Земята в гигантска гъбена плантация. Отвлекли са 10 души. Съдбата на човечеството е във вашите ръце. Утре десетимата отвлечени ще бъдат подредени в линия един зад различен в тъмна стая. В стаята ще бъде изцяло непроницаем мрак. Извънземните ще сложат на главата на всеки човек алена или зелена шапка.

Вие сте един от отвлечените. Осветлението в стаята светва. Не можете да видите своята лична шапка. Разпределението е всевъзможно. Може вие и хората да сте с 9 зелени и 1 алена шапка или назад, или всички да сте със зелени или всички с червени, във всевъзможни комбинации. Започвайки от индивида най-отзад извънземните питат „ Какъв цвят ти е шапката? ”. Всеки може да чуе отговора. Ако индивидът е прав, избавя 600 милиона души по света и личния си живот. Ако не, е издухан във въздуха и милионите хора, които съставлява, са превърнати във плантация за гъби. Каква система ще предложите, с цел да спасите колкото може повече хора?

ЖОКЕР: Човекът най-отзад може да види всички шапки начело пред него/нея. Има решение, което подсигурява, че ще бъдат избавени 9 от 10 души в колоната.

Загадка 4. 100 души с съвършени знания в логиката седят в една стая. Има ново реалити шоу по малкия екран и те са настанени да седнат в една кръгла стая, до момента в който камерите ги снимат. Всички от тях са безпогрешни в логиката. Преди да влязат в стаята им е било казано, че най-малко един от тях има боядисано в синьо чело. Когато разбере дали челото му е синьо, всеки от тях би трябвало да напусне стаята, когато в нея се изгаси осветлението. Лампите се гасят. После се светват и вътре стоят всички тези хора, които са решили, че челото им не е синьо.

Сега, да кажем, ние сме боядисали челото на всички синьо. Какво ще стане?

ЖОКЕР: Помислете какво ще стане, когато има по-малко от 100 съвършени в логиката хора в стаята с боядисано в синьо чело.

Загадка 5. Имате мрежа с 6 по 6 квадратчета. Стартирате от горния ляв ъгъл и задачата ви е да достигнете до долния десен ъгъл. Можете да се движите единствено вдясно и надолу. Не можете да се движите диагонално и не можете да се движите обратно. Колко разнообразни метода има да достигнете от старта до финала?

Загадка 6. Трима мощни в логиката мъже седят в една кръгла стая с цифри, написани на челото им. И тримата са ненадминати в логиката. Върху челото на всеки от тях е написано неповторимо число, по-голямо от 0. Едното число е сумата от останалите две цифри върху челата им. Вие сте един от тримата. Виждате, че единият човек в стаята има изписано върху челото си цифрата 20. На челото на другия написа 30. Идва ръководителят на играта. Той стартира да обикаля в кръг стаята и пита всеки човек какво е цифрата, написано върху челото му. Двамата корифеи на логиката споделят, че не могат да отгатнат цифрата от първия път. След това същият въпрос се задава още веднъж, при втора обиколка на стаята. Какво е цифрата навашето чело и за какво?

Загадка 7. Имате 100 електрически крушки, подредени в един ред. Включени са. Вие изключвате всички четни крушки. След това включвате всяка трета крушка. Всяка крушка, която е била изключена, още веднъж се включва. Всяка крушка, която е била включена, се изключва. След това го вършиме (включвате) с всяка четвърта крушка. След това всяка пета. Колко крушки светят след 100 включвания (ваши действия)?

ЖОКЕР: Ако назовем включването с “n ” (където “n ” е всяко число от 1 до 100), тогава всяка крушка, която е множител на този брой “n ” ще бъде изключена. Да кажем, че сте на осмата крушка. Всеки път, когато преминете през множителите й (1,2,4,8) тя ще се изключи. Ако имате нечетен брой множители, би трябвало да имате четен брой множители.

Загадка 8. Имате куб със страни с мрежа от три по три квадратчета. Тази задача е по-сложна от петата. Моля, вижте картинката. Сега, желаете да се придвижите от задния ляв ъгъл на куба до предния му десен ъгъл. Можете да се движите към предната част. Можете да се движите надолу. Можете и по горната му повърхнина. Колко разнообразни метода има да достигнете до стремежи край?

Загадка 9. Ябълки и портокали

Източник: Shutterstock

Пред вас има 3 кутии. Върху първата кутия е написано, че съдържа единствено ябълки, върху втората е написано, че съдържа портокали, а върху третата е написано, че съдържа и ябълки, и портокали. За страдание, и трите кутии са надписани неверно и вие би трябвало да поправите това неразбирателство. Не можете да надникнете в кутиите, само че можете да поискате по един плод от всяка кутия, с цел да решите загадката. Как най-бързо и с минимум ходове ще разбере какво има във всяка кутия?

Ще намерите отговорите на идната страница.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР