Една от най-хитовите български комедийни постановки Вражалец“ на Театрална формация

...
Една от най-хитовите български комедийни постановки Вражалец“ на Театрална формация
Коментари Харесай

Безплатен български театър в Северна Македония, благодарение на фондация Българска памет

Една от най-хитовите български комедийни постановки „ Вражалец “ на Театрална групировка „ Мелпомена “ ще завладее жителите на три града в Северна Македония в първите дни на февруари.

 

Гостуването на постановката ще се реализира с поддръжката на Министерство на външните работи на Република България и Фондация Българска Памет в лицето на доктор Милен Врабевски. Входът за представлението ще бъде свободен до изпълване на потенциала на театрите.

 

Звездният  актьорски състав, отпред с едни от най-известните български артисти Любо Нейков, Станимир Гъмов, Петьо Петков-Шайбата, Албена Павлова и Невена Бозукова ще изиграе комедията “Вражалец ” на Ст. Л. Костов на:

 

1.02. Народен спектакъл „ Битоля

2.02. Щип, Народен спектакъл „ Ацо Шопов "

3.02. Струмица, Народен спектакъл „ Антон Панов “

 

Инициативата е неразделна част от един от главните цели на Фондация Българска Памет, а точно доближаване на хората от България и Северна Македония и възстановяване на връзките сред двете страни.

 

„ Благодарим на Министерството на външните работи, че припозна тази концепция. Надяваме се, че това партньорство ще се затвърди с времето и гостуването на български спектакъл в Северна Македония ще стане традиция. Искаме да даваме мотиви за наслада и усмивки на нашите другари от другата страна на границата и считаме, че това е още един дребен жест, който можем да създадем в посока добросъседството сред страните и доближаване на хората от двете страни “, споделят от екипа на фондацията и допълват, че събитията ще са част от акцията им „ От двете страни на границата “, която започва в края на 2022 година

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР