Една от най-големите заблуди е, че топлото време убива коронавируса.

...
Една от най-големите заблуди е, че топлото време убива коронавируса.
Коментари Харесай

Проф. Рачев разкри кой е природният убиец на коронавируса

Една от най-големите заблуди е, че топлото време убива ковид. Това сподели пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев.

Природата има няколко доста съществени антидота против тази особена форма на живот. Този вирус е особена форма на живот, тъй като с едното краче е в мъртвата природа, а с другото краче е в живата природа. Доколкото изобщо вирусът има крачета – той съвсем нищо няма. Затова и за него се приказва, че е характерна форма на живот, защото доста мъчно се развъжда, и то по необикновен метод – само и единствено в клетката. Няма и обмяна на веществата. Този вирус е жив само, когато успее по някакъв метод да се внедри в клетката. По редица индикатори на биологията това не е жив организъм. Въпреки всичко, той сносно съумява да вреди на гостоприемника, на организма, в който попадне, съобщи проф. Рачев.

Затова би трябвало да се прегледа държанието му в живия организъм. В съответния случай става дума за индивида и когато е на открито. Когато коронавирусът е на открито, той доста бързо умира и в случай че би трябвало да подредим естествените дезинфектанти, на последно място е температурата на въздуха, тъй като в топло и влажно време, в естествена среда, а не в тялото, вирусът може да живее много дълго време. На първо място го убива ултравиолетовата радиация на слънцето. Тя унищожава обвивката на вируса и той към този момент не е работоспособен. Второто нещо, което го убива, е сухотата. Така че съчетанието на слънчево и изсъхнало време е естественият антидот против ковид, акцентира климатологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР