Една от най-големите японски рекламни агенции ще трябва да плати

...
Една от най-големите японски рекламни агенции ще трябва да плати
Коментари Харесай

Японска компания ще компенсира с $21 милиона служителите си заради извънреден труд

Една от най-големите японски рекламни организации ще би трябвало да заплати милиони долари на своите чиновници поради ексклузивен труд, който до момента не е бил обезщетен.

Dentsu застана под светлината на прожекторите, откакто по-рано тази година управляващите обявиха, че самобуийството на един от чиновниците на компанията е бил породен от преправяне, предава CNN. Откакто избухна обществено неодобрение към случая, Dentsu се пробва да усъвършенства живота на чиновниците си - както и своята известност.

Един от последните й ходове е да задели 2.4 милиарда японски йени (над 21 милиона долара), с цел да компенсира чиновниците си за изключителния труд, който са положили през последните две години, и който не е бил заплатен до момента.

Решението е било взето след проучване измежду тях, в което са били помолени да дискутират работното си време от април 2015 до март 2017 година Обичайно чиновниците в Япония записват изключителните си часове и той се заплаща, само че заради странните за западния свят обичаи в Страната на изгряващото слънце, някои от тях са отписали част от изключителния труд, описвайки го като " задания за персонално развиване ", като надлежно не са получили отплата за тези часове.

Компанията отхвърли да разяснява на какъв брой чиновници дължи пари.

Япония е известна със строгата си професионална просвета с дълги часове на работното място и отдаденост към компанията. Изследване на държавното управление, оповестено по-рано тази година, откри, че всеки пети чиновник е в риск от гибел поради преправяне. А японците имат дори и специфична дума за такива случаи: кароши.

Матсури Такахаши, 24-годишната служителка, която се самоуби, е работила изключително към 105 часа в месеца преди гибелта й в края на 2015 година, споделят управляващите. След това, поради интервенция на държавното управление, Dentsu забрани изключителните часове да надминават 65 за един месец.

 Странната причина, поради която раждаемостта в Япония понижава
Странната причина, поради която раждаемостта в Япония понижава

Страната на изгряващото слънце има сериозен проблем
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР