Една от най-големите телевизии в България – bTV, ще се

...
Една от най-големите телевизии в България – bTV, ще се
Коментари Харесай

След Хекимян: bTV ще защитава репутацията си, веднага ограничили достъпа му до нюзрума

Една от най-големите малките екрани в България – bTV, ще се бори с преодоляването на репутационни вреди, откакто едно от водещите ѝ лица – Антон Хекимян, самичък разгласи кандидатурата си за кмет на София от листата на ГЕРБ.

Обявяването на номинацията на Хекимян докара до подозрения за обективността му като публицист през последните години, макар че той разгласи, че контактите му с водача на партията и отправеното предложение са се случили едвам предходната седмица.

В позиция на малкия екран от понеделник се показва, че незабавно след направеното искане на Хекимян да напусне, то е било признато и неотложно е стеснен достъпът на журналиста до нюзрума.

Ръководството на медията взима съответни ограничения, с цел да отбрани репутацията си, излиза наяве още от позицията:

Веднага след отправеното искане, bTV одобри оставката на господин Хекимян, неотложно ограничи достъпа му до нюзрума на bTV и всички други запаси на компанията и бързо информирахме вътрешната общественост и необятната общност за неговото овакантяване. Макар да сме изцяло уверени в качеството, гения и ангажираността на публицистичния екип към обективността на новините, bTV Media Group вкарва редица ограничения, които възнамерява да приложи през идния избирателен сезон, за да отбрани името и репутацията на bTV като една от най-обективните и надеждни медии в България.

Мястото на Хекимян от 23 септември е поето от Ралф Бартолайт, CEO на bTV.

Своевременно ще обявим нашия публицистичен проект за отразяване на предизборната акция за Местни избори 2023, който ще подсигурява безпристрастност и на новините, се показва още в позицията.

От там оповестяват, че ще употребяват услугите на трета страна – външна организация, която да следи за обективността на новинарското отразяване в интервала на идната предизборна акция.

„ bTV прави оценка въздействието от създалата се обстановка доста съществено и наш първокачествен приоритет продължава да бъде да се придържаме към публицистичните ни насоки и да отразяваме новините независимо и обективно “, съобщи Главният изпълнителен шеф и изпълняващ длъжността шеф на „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ Ралф Бартолaйт, представен от малкия екран.

По-рано през днешния ден Анон Хекимян отговори на журналистически въпрос по отношение на връзките му с ГЕРБ през годините. „ Вие поддържате връзка ли с политици? “, попита той и изясни, че не се е влияел от сходни контакти в работата си като публицист.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР