„Една от най-големите схеми в държавата, е търговията на държавни

...
„Една от най-големите схеми в държавата, е търговията на държавни
Коментари Харесай

Явор Божанков: Ако резултатът на БСП бъде свален от служебния кабинет с реваншизъм, Борисов ще се върне


„ Една от най-големите схеми в страната, е търговията на държавни сдружения през Софийска стокова борса.” Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България” в 47-то Народно заседание Явор Божанков в предаването „ Твоят ден” по Nova News.

Той изясни по какъв начин действа тази скица: „ Софийска стокова борса е частно акционерско сдружение, през което страната организира търгове, на които сякаш има наддаване, конкуренция и съревнование. Само че, с цел да търгуваш на тази стокова борса, би трябвало да си неин член и да работиш с някой брокер. Но по нейния правилник тя сама взема решение кой става брокер и кой търгува и кой не. Аз настоявам, че цялата държавна машина от НКЖИ и БДЖ, през Министерство на вътрешните работи, горива, артикули, съвсем 90% от държавния оборот минава през тази борса. И в случай че човек огледа договорите и види на какви цени се търгува, ще се хване за главата. Също по този начин компаниите, които търгуват не са инцидентни, те са все едни и същи и все са свързани с политически лица и политически ползи.”

По неговите думи служебният кабинет е тръгнал със поръчки да бъде държавно управление, което смъква политическото напрежение, само че дейностите приказват противоположното.

„ Назначението в икономическото министерство е на човек, който е в тежък спор с управлението на Българска социалистическа партия и е уволнен от това управление. Той има персонален претекст за реваншизъм. Няма подозрение, че този човек е селектиран тъкмо със задачата да удари БСП”, напомни Божанков.

Според него служебният министър Стоянов не е там, с цел да удари персонално водача на Българска социалистическа партия, а да смъкна резултата на политическата мощ, като част от един по-голям проект.

„ Служебният кабинет има голяма роля в това дали ще се образува или не, и то най-много какъв кабинет в идващия парламент. Предишните служебни кабинети насочиха към избрани политически формации”, обърна внимание той.

Той дефинира две хипотези в идващия Народното събрание - или ГЕРБ да стане първа мощ и да образува болшинство, или болшинството против корупцията още веднъж да направи кабинет, този път без троянския кон “Има подобен народ”.

„ Ако резултатът на Българска социалистическа партия бъде свален от служебния кабинет с реваншизъм и офанзива, то в идващия парламент няма да се образува антикорупционно болшинство и най-вероятно Борисов ще бъде главният фактор”, предвижда Явор Божанков.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР