Една от най-големите неправителствени организации за социални дейности, управляваща плувни

...
Една от най-големите неправителствени организации за социални дейности, управляваща плувни
Коментари Харесай

Басейните във Великобритания съкращават работното време, за да намалят сметките за ток

Една от най-големите неправителствени организации за обществени действия, ръководеща плувни басейни във Англия, съобщи, че редуцира работното си време, с цел да пести пари от сметките за електрическа енергия, защото възходящите разноски за отопление стартират да ощетяват публичните услуги в страната, заяви Ройтерс.  

Над 200 центъра за отдих и плувни басейни в цялата страна ще отварят с един час по-късно и ще затварят час по-рано в избрани дни, с цел да понижат разноските за отопление и осветяване, заяви организацията " Джи Ел Ел " (GLL).

Инфлацията във Англия доближи най-високите си нива за последните 41 години вследствие на повишението на цените на силата, и провокира рецесия, обвързвана с разноските за живот, както за потребителите, по този начин и за бизнеса, отбелязва Ройтерс.

По-високите сметки за електричество засягат хората в цяла Европа и държавните управления на страните подхващат ограничения за понижаване на разноските.

Във Франция на общините е подредено да понижат температурата на водата в публичните плувни басейни с 1 градус по Целзий, както и да изключат топлата вода в тоалетните на публичните здания.

Намаленото работно време на плувните басейни ще продължи от декември до Великден (9 април), заяви през днешния ден " Джи Ел Ел ".

" Това ще ни разреши да изключваме осветлението, инсталациите и оборудването в моментите на оптимално ползване на електрическа енергия, когато е най-студено и най-тъмно ", се споделя в изказване на " Джи Ел Ел ".

Разходите за сила в този момент са три пъти по-високи от тези през 2019 година, съобщи предприятието и добави, че сега отоплението на публичен плувен комплекс коства 300 000 английски лири годишно.

Властите в Обединеното кралство предизвестиха по-рано този месец, че повече от 100 басейна може да затворят или да лимитират услугите си заради високите разноски за сила.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР