Една от най-големите компании за прозиводство на биохрани у нас

...
Една от най-големите компании за прозиводство на биохрани у нас
Коментари Харесай

Smart Organic придобива германски конкурент и изгражда нова база в Божурище в инвестиция от 6 милиона лева

Една от най-големите компании за прозиводство на биохрани у нас - Smart Organic сполучливо набра оптималните вероятни 5,8 милиона лв. капитал от БВФ. Това е първата компания от програмата beamUp lab, която прави IPO на пазара за напредък на дребни и междинни компании beam на БФБ.

В изявление за предаването по телевизия Bulgaria ON AIR изпълнителният шеф на Smart Organic - Яни Драгов разяснява, че огромният интерес от страна на вложителите е бил предстоящ за него.

" Събрахме максиммалната допустима сума, само че в действителност имаше интерес към двойно по-голям брой акции. Ще използваме набраните средства за придобиване на немска компания и за създаване на нова база за произвеждане в Божурище ", съобщи Драгов.
 Производителят на биохрани Smart Organic набра 6 милиона лв. в IPO на БФБ
Производителят на биохрани Smart Organic набра 6 милиона лв. в IPO на БФБ

Това е първата компания от програмата beamUp lab

Българският прозиводител на биохрани ще построи огромна складово-производствена база, която би трябвало да е подготвена до година и половина. Повечето процеси ще бъдат роботизирани, само че базата ще отвори и сред 20 и 30 нови работни места.

Колкото до придобиването на немския съперник, детайлностите за това кой е той към момента се пазят в загадка.

От българската компания за суперхрани и барчета регистрират растеж на приходите в размер на 27% тази година или към 50 милиона лв. - без да се брои резултатът от придобиването на немската компания. С нея компанията чака към 60 милиона лв..

" Хората по време на пандемията се обръщат към по-здравословните храни и обръщат повече внимание на това кака се хранят. 27% е растежът ни в края на октомври по отношение на същия интервал на предходната година. Очакваме към 20% органически растеж и следващата година ", дохълни Яни Драгов.

Най-големият пазар на компанията остава България, а най-големият експоретен пазар е Германия. Следват Австрия и Швейцария. Фирмата има съществено наличие и в Румъния. Суперхраните, които компанията предлага са богати на витамини, антиоксиданти и растителни протеини. В продуктите им няма пестициди, тъй като храните са биосертифицирани.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР