Една от най-големите компании в света - Apple, поведе експанзията

...
Една от най-големите компании в света - Apple, поведе експанзията
Коментари Харесай

Прогноза: Тези две компании са най-добрият залог за инвеститорите в технологичния сектор

Една от най-големите компании в света - Apple, поведе експанзията на софтуерния бранш тази година. Производителят на iPhone нарастна с 45% от началото на 2020 година и реализира нов връх в петък, откакто колосът регистрира доста по-голяма облага от плануваната такава.

Но Apple не е единствената компания, която подсигурява триумф за бизнесмените в бранша, разяснява пред CNBC дългогодишният софтуерен вложител Пол Мийкс, който ръководи Wireless Fund.

Мийкс не се ангажира с прогноза за близкото бъдеще. Що се отнася до идващите няколко години обаче, специалистът извежда на напред във времето две имена в софтуерния бранш, които са свързани с производството на полупроводници.

Първият избор на Мийкс е Micron Technology - производител на чипове, който изостана в необятната конкуренция за напредък на акциите на фирмите в областта на производството на чипове тази година.

Според вложителя компанията ще удвои акциите си през идващите две или три години на фона на други водещи производители на полупроводници, които ще продължат да превъзхождат по-малките си конкурентни, само че които нямат вероятност за толкоз огромен напредък.

През актуалната 2020 година цената на книжата на Micron спадна със 7%.
 Водещият производител на чипове в Китай прави най-голямата продажба на акции за 2020 година
Водещият производител на чипове в Китай прави най-голямата продажба на акции за 2020 година

Пекин желае компанията да може да се пребори с водача TSMC

Другата компания, която е сграбчила вниманието на Мийк, е производителят на полупроводникови ASM Lithography. " Тези две компании са може би моите обичани оферти за вложения в технологии през идващите няколко години ", уточни той.

Мийк въпреки всичко добавя, че посочените две компании са му любимци, само че всеки вложител в софтуерния бранш би трябвало да огледа, в случай че към този момент не го е направил, и към някои от най-големите компании на пазара, в това число Apple, Фейсбук и Amazon. " Ние сме в софтуерния свят и всичко останало просто се върти към нас в периферията. Може би тази оценка няма да ви хареса... само че всичко това са акции, които с течение на времето всеки сериозен вложител в технологии би трябвало да има. "
 SoftBank обмисля продажба на колоса в чиповете ARM
SoftBank обмисля продажба на колоса в чиповете ARM

Преди 4 години японският колос закупи английската компания за $32 млрд.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР