Една от най-големите грешки на предишното управление е незнанието да

...
Една от най-големите грешки на предишното управление е незнанието да
Коментари Харесай

Йотова: 370 лева за пострадалите в Карловско - това не е никаква помощ

„ Една от най-големите неточности на предходното ръководство е незнанието да се ръководи ”. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова.
Прочетете още
Попитана дали българският президент е знаел за концепцията страната ни да стане президентска република, Йотова отговори негативно. Тя назова себе си " уверен парламентарист ".

Вицепрезидентът разяснява газовата рецесия с думите: 

„ Как се стопира зависимостта от „ Газпром ” когато ние сме траяли да купуваме газ отново от „ Газпром ”, единствено че малко по-скъпо през няколко посреднически компании. Никой не е споделил, че панацеята е „ Газпром ”. По думите й служебният кабинет е направил най-честната политика като е поставил всички благоприятни условия за разискване на масата. Според Йотова диверсификацията е трябвало да се случи още през 2014 година след Крим. 

„ За да си осигурим отоплителния сезон, би трябвало да намерим най-хубавите условия. Очевидно ще бъде микс от всички тези благоприятни условия ”, твърди Илияна Йотова. Тя счита, че държавното управление ни е трябвало не да бърза, а да изчака сътрудниците си от Европейския съюз, с които да имаме една обща европейска политика във връзка с заплащанията към „ Газпром ”.

Йотова приказва пред Нова и за водното злополучие, което сполетя няколко села в Карловско. По думите й сумата от 370 лева, която страната отпуска под формата на помощ за потърпевшите фамилии в района, е минимална и „ никаква ”. 

„ Това е разследване от несвършената работа. Има четири неща, които са наложителни и би трябвало да се създадат. Първо – ясно регламентиране кой би трябвало да се занимава с тази активност. Второ – финансово застраховане. На трето място – значително земеделска продукция пострада. Това е едно от нещата, които в този момент би трябвало да бъде направено - доста бързо, доста експедитивно да бъдат изчислени тези вреди и надлежно хората да бъдат обезщетени. И четвърто – България доста рядко протяга ръка към един различен инструмент, който съм виждала в предходната си процедура доста страни да прибягват и то сполучливо. Това е една доста бърза калкулация на вредите и кандидатстване на Фонд „ Солидарност ”, счита вицепрезидентът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР