Една от най-големите футболни звезди на 80-те години, легендарният нападател

...
Една от най-големите футболни звезди на 80-те години, легендарният нападател
Коментари Харесай

Легендарен футболист на СССР грабна Калашника да брани Украйна |

Една от най-големите футболни звезди на 80-те години, именитият нападател на Сборная на Съюз на съветските социалистически републики и Динамо Киев Игор Беланов се включи в редовете на териториалната защита на Украйна против съветските нашественици.

През 1986 година той завоюва най-високото футболно отличие в Европа " Златната топка " на " Франс Футбол ". Тогава нападателят направи същински възторг. На международното състезание в Мексико с екипа на Съветския съюз набута хеттрик във вратата на Белгия, а с клубния си тим Динамо Киев завоюва Купата на носителите на купи в Европа и шампионата на Съюз на съветските социалистически републики. Беше същинско чудовище за вратарите по това време.



Днес Беланов, който към този момент е на 61 години, още веднъж е чудовище, само че за съветските агресори в родната си Украйна. Без да се замисли популярният футболист нарами Калашника и към този момент е в окопите на украинската опозиция.

За Украйна сега се борят десетки сегашни и някогашни звезди на спорта. Сред тях са първенците по бокс Виталий и Владимир Кличко, както и настоящия първенец в свръхтежка категория Олександър Усик, който краткотрайно се отдръпна, с цел да се приготви за реванша за поясите против Антъни Джошуа. Същото важи за Василий Ломаченко, който е първенец по бокс на две олимпиади, както и за доста биатлонисти, тенесисти и футболисти. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР