Една от най-големите фирми за корабоплаване в света ще съкрати

...
Една от най-големите фирми за корабоплаване в света ще съкрати
Коментари Харесай

Maersk съкращава 10 000 работни места, тъй като търсенето на корабоплаването пада

Една от най-големите компании за мореплаване в света ще редуцира още 3500 работни места заради по-ниски цени и търсене.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > AP Moller-Maersk към този момент редуцира 6500 работни места по-рано тази година като част от „ строги ограничения за ограничение на разноските “, само че сподели, че са нужни повече съкращения.

Фирмата, която транспортира артикули за огромни търговци на дребно като Nike, сподели, че облагите са се сринали с 92% в последните си тримесечни резултати.

В него се споделя, че „ утежняването “ на цените за доставка по море изисква спомагателни съкращения на работни места.

разноските за доставка на артикули скочиха през първата година на Covid, когато блокировките се отстраниха и компаниите започнаха да възобновяват търговията, увеличавайки своите поръчки за наличност.

Такова високо търсене докара до тапи и логистични проблеми в пристанищата на Обединеното кралство. Имаше и дефицит на корабни контейнери в Азия, което спомогна за повишение на инфлацията.

Напоследък обаче високата инфлация и възходящите лихвени проценти ограничиха разноските и понижиха търсене.

Maersk по-рано предизвести през август за по-рязък спад в световното търсене на морски контейнери за транспорт тази година.

Датската компания съобщи в актуализация на търговията в петък, че е имало „ забележителен напън върху лихвите " през последните няколко месеца.

" Нашата промишленост е изправена пред ново обикновено положение с намалено търсене, цените се връщат в сходство с историческите равнища и инфлационен напън върху нашата разходна база “, сподели основният изпълнителен шеф на Maersk Винсент Клерк.

„ От лятото следим свръхкапацитет в множеството райони, пораждащ спад на цените и без видим растеж в преработването или празния ход на кораби. “

Загубата на работни места ще понижи Maersk международната работна мощ до под 100 000. Около 2500 от последните 3500 длъжности ще бъдат съкратени през идващите месеци, а останалите през 2024 година

Изчислено е, че съкращенията ще спестят на бизнеса £600 млн. година, само че не разкрива местонахожденията на съкращенията или типовете функции. към този момент понижи своя личен състав до към 103 500 от 110 000 по-рано тази година.

'Икономически водач'

Ръс Моулд, капиталов шеф в AJ Bell, сподели, че последните резултати на Maersk демонстрират, че „ световната стопанска система губи скорост “.

" Ако желаете стопански водач, не търсете повече от Maersk, защото статута му на една от най-големите компании за контейнерни транспорти в света го прави обективен сурогат на световния напредък, " сподели той.

" Търсенето на превоз ще бъде мощно, в случай че стопанската система върви добре, само че противоположното ще важи, в случай че има облаци на хоризонта. "

През трите месеца до септември облагите на Maersk преди налози са паднали до 691 милиона $ спрямо 9,1 милиарда $ през същия интервал на предходната година. Продажбите спаднаха до $12,1 милиарда от $22,7 милиарда.

Г-н Молд сподели, че настоящата обстановка с контейнерните транспорти се утежнява заради свръхкапацитета в промишлеността, което съгласно него е „ отлично, в случай че вие сте индивидът, който заплаща за преместването на артикули от А до Б, защото това би трябвало да ви разреши да обменяте на по-ниска цена, [но] извънредно, в случай че вие сте този, който има и ръководи корабите “.

„ Разходите за доставка се сринаха “

Миналата седмица Гари Грант, създател на компанията за играчки The Entertainer, сподели пред програмата Today на BBC, че цената на транспорта на стоките на търговеца на дребно е " сринала през последните шест месеца, назад до равнищата отпреди пандемията ".

Той сподели, че цената на един резервоар е към $2000 в този момент спрямо $18 000 преди година, което съгласно него " в действителност ни е помогнало да ни разреши да свалим някои цени и, в множеството случаи се уверете, че цените не са се повишили ".

Следвайки резултатите на Maersk, акциите в групата паднаха с 11,1% рано в петък.

Фирмата съобщи, че ще резервира упованията си за доходи и облаги, само че предизвести, че и двете числа ще се озоват в долния завършек на прогнозите.

Освен това се предизвестява, че " забавящата се световна стопанска система, рисковете от финансов стрес и дълъг лист от геополитически напрежения, вариращи от напрегнатите връзки сред Китай и Съединени американски щати, войната в Украйна и в Близкия изток, могат да заличат предстоящите усъвършенствания " през последните три месеца на тази година, както и размери през 2024 година

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР