Една от най-дискутираните теми в световния тенис през последните дни

...
Една от най-дискутираните теми в световния тенис през последните дни
Коментари Харесай

Започна се: Ясен е първият играч, който ще пропусне Уимбълдън заради липсата на точки

Една от най-дискутираните тематики в международния тенис през последните дни безспорно е решението на АТР да не присъжда никакви точки на играчите, които ще се включат в тазгодишното издание на Уимбълдън. Това идва като ответна реакция към възбраната, издадена от All England Club, за присъединяване на съветски и беларуски състезатели в шампионата през този сезон поради военните дейности в Украйна.

Очакваше се, че сходно решение ще провокира мнозина тенисисти да се замислят по отношение на това дали да пътуват за Лондон, имайки поради, че най-старата тенис конкуренцията се трансформира в съревнование с показателен статут. Първият, който съобщи, че не има намерение да вземе присъединяване в тазгодишното Открито състезание на Англия при тези условия, е актуалният международен №117 Кристофър О`Конъл.

" Амбицията ми е да вляза в топ 100 ", разяснява австралиецът след вчерашната си загуба в първия кръг на Ролан Гарос. " Ако реша да вземам участие на Уимбълдън, то първо ще би трябвало да мина през квалификациите, което значи, че ще изгубя най-малко седмица там. В случай че съумея да се класирам за главната скица, изгубвам още една седмица. Затова помолих треньорите ми да намерят други благоприятни условия за мен в този интервал. Вероятно няма да играя ", добави още 117-ият в света.

Източник: GoTennis.ru

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР