Една от най-честите критики към Apple в момента е, че

...
Една от най-честите критики към Apple в момента е, че
Коментари Харесай

Скрити функции с AI, които iPhone има още сега

Една от най-честите рецензии към Apple сега е, че компанията е измежду огромните имена, които към момента нямат своя платформа с изкуствен интелект (AI). Всички останали ИТ колоси към този момент имат сходни оферти и ги интегрират все по-бързо в продуктите и услугите си.

Apple публично няма такива оферти, само че разгласи, че по-късно тази година ще промени това и ще ни предложи своите хрумвания за AI. Това обаче не значи, че iPhone и сега не разполага с изкуствен интелект в някои от функционалностите си, оповестява CNET.

Първата е Personal Voice. Тя употребява машинно образование в границите на самото устройство. Чрез нея потребителите могат да създадат цифрово копие на личния си глас. Функцията е основана за да оказва помощ на хора с говорни проблеми да споделят по-лесно.

Друга технология е Live Text. Тя може да разпознава текст в фотоси и да го цифровизира. Това е потребно за дигитализиране на предписания, бележки и други къси текстове. Може да разпознава и ръкописен текст.

Функцията AutoCorrect, която поправя текст също употребява изкуствен интелект. Чрез него тя планува какво желае да напише потребителя и сортира подобаващи корекции и оферти.

Изкуствен разсъдък има и в камерата на iPhone. Режимът за фотоси на портрети автоматизирано разпознава хората и основава боке резултат. Cinematic Mode употребява AI, с цел да сортира и усъвършенства настройките на камерата и фокусирането.

Гласовият помощник Siri също разчита на AI логаритми за огромна част от опциите си. От доста време Siri остана като че ли на назад във времето, като и другите ИТ колоси понижиха интереса си към гласовите асистенти. Това обаче може да се промени с стартирането на новите функционалности, които се чака да бъдат показани по време на годишната конференция WWDC при започване на юни т.г.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР