Eднa oт нaй-чecтитe пpичини зa cмъpт в cвeтoвeн мaщaб e

...
Eднa oт нaй-чecтитe пpичини зa cмъpт в cвeтoвeн мaщaб e
Коментари Харесай

Косата предупреждава за инфаркт месеци по-рано

Eднa oт нaй-чecтитe пpичини зa cмъpт в cвeтoвeн мaщaб e cъpдeчният yдap (инфapĸт). Знaeтe ли, чe тялoтo Bи дaвa знaци мeceци пpeди тoзи тeжъĸ здpaвocлoвeн пpoблeм дa Bи вpъxлeти? 

Според учените, всички промени в човешкото тяло вървят паралелно с смяна и на косата. Установено е, че
нашата коса може да ни предизвести няколко месеца преди да получим инфаркт!
Ако равнището на кортизола – хормона на напрежението, е високо, това може да бъде знак за инфаркт месеци по-рано.



Канадски учени направиха проучване по какъв начин бракът, финансовите и служебните проблеми могат да усилят риска от сърдечносъдови болести. Заключението на тяхното изследване е, че има биологичен знак, който може да ни предизвести за заплахата от сърдечен удар.

Професорите Стан Ван Майнд и Джидиън Коран от Университета на Западно Онтарио са безапелационни, че равнището на кортизола може да се дефинира посредством разбор на урината, слюнката и кръвта. Тези изследвания показват нараснали равнища на кортизола няколко дни и часове преди сърдечния удар.

 косата предсказва инфаркт Анализ на косата обаче, може да предскаже предстоящ сърдечен удар много по-рано. Установено било, че проби от косата могат да дадат хронологична информация за равнищата на кортизола на всеки човек.

На месец растежът на косата е приблизително към 1 см. С няколкосантиметров кичур коса (6-15 см) може да определите равнището на стрес в границите на няколко месеца. Това е било потвърдено от изследване, извършено измежду 56 души с инфаркт. Резултатите били съпоставени с дължината на косата при хора, които страдат от други болести.
Лекарите разкрили огромни концентрации на кортизол в косата на получилите инфаркт три месеца преди сърдечния удар.
Измерванията на кортизола посредством кичур коса могат да се употребяват за различаване на пациенти, които са изложени на висок риск от инфаркт. При тях могат да се приложат тактики, ориентирани към справяне с хроничния стрес.

Нивата на кортизола могат да се измерят напълно елементарно. Нужно е да отрежете кичур коса и да го занесете в лаборатория, където да го изследват. След това обсъдете резултатите с лекуващия Ви доктор.

Сред другите признаци, които подсказват за наближаващ сърдечен удар, са силна болежка в гърдите, макар че не всяка болежка в гърдите е признак на сърдечен удар. Болка в краката, ръцете, шията и челюстта. Много хора преди прединфарктно положение имат гадене, потене, затруднено дишане и стомашни проблеми.

 

delo.bg

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР