Една от най-безмилостните професии е тази на моделите. Щом престанат

...
Една от най-безмилостните професии е тази на моделите. Щом престанат
Коментари Харесай

Те умряха заради професията си! Прочути моделки, които загинаха от анорексия заради манията да бъдат слаби (Снимки):

Една от най-безмилостните специалности е тази на моделите. Щом престанат да се вписват в общоприетите стандарти за хубост, те просто биват изхвърлени от промишлеността. И в случай че актуалните фешън организации все по-често занижават условията си (най-вече за килограми), то по-рано се смяташе за обикновено да се каже на млад модел, който е на ръба на анорексия: „ Вие сте прекомерно дебела “.

В резултат хиляди девойки, които взеха образеца от прекомерно слабите модели, бяха диагностицирани с анорексия. А самите модели влязоха в болница или умряха.

Днес ще ви напомним с нотка горест трагичната история на известни модели, които безусловно умряха от уязвимост поради специалността си:

Снежана Онопко

 Снежана Онопко

Тя потвърди на света, че елементарните девойки също могат да вървят по стилния подиум, показвайки облекла на водещи марки. Снежана попада в ТОП-10 на най-успешните модели в света. С височина 175 см тя тежи 48 кг и се гордее с това.

Луисел и Елиана Рамос

 сестрите Рамос

Сестрите са познати освен заради моделската си кариера, само че и за ранната им смърт от анорексия. Луисел умира на 22 години, а по-късно загива и по-малката й сестра Елиана. С височина 175 см Луисел тежи единствено 44 кг.

Ана Каролина Рестон Макан

 Ана Каролина Макан

Този модел е най-слабият в Бразилия. Нейната кариера стартира на 13-годишна възраст. Пътят на Ана бързо се издига и от дребните локални шоута тя бързо стартира да работи с огромни организации. Момичето умира от анорексия. С растеж от 173 см теглото й е единствено 40 кг.

Йоана Спангенберг

 Йоана Спагенберг

Тя е момиче с шокираща талия и пропорции на Барби. Йоана е родом от Румъния. С височина 167 см, тя тежи 38 кг, до момента в който момичето не стартира да страда от анорексия. Моделът признава, че яде малко 3 пъти дневно.

Иланит Елмалия

 Иланит Елмалия

Известен израелски супермодел. Тя умира от анорексия на възраст от 34 години, тежейки единствено 22 кг.

Младите девойки би трябвало да помнят, че тяхното здраве е от първостепенно значение. Преди слабата (по тяхно мнение) фигура би трябвало да поставят връзките си и уважението към приятелите им.

Днес стилната промишленост се е трансформирала. Сега на организациите за модели е неразрешено да наемат модели, чийто показател на телесна маса не е задоволително мощен

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР