Една от най-актуалните теми в тениса е свързана с предстоящия

...
Една от най-актуалните теми в тениса е свързана с предстоящия
Коментари Харесай

Американската тенис асоциация излезе с позиция спрямо ваксинирането на US Open

Една от най-актуалните тематики в тениса е обвързвана с идния US Open и вероятното безучастие на Новак Джокович в шампионата. Към момента американското държавно управление отхвърля да приема неимунизирани чужденци на територията на страната, а сърбинът няма желание да се ваксинира срещу ковид и разчита на скорошното рухване на въпросните анти-ковид ограничения.

Другият вид е досегашният номер едно да се включи в конкуренцията благодарение на особено изключение, като даже някои американски политици се застъпиха за него, а от през днешния ден тече петиция в негова поддръжка и към този момент са събрани над 15 хиляди подписа. Преди часове пък излезе формалното мнение на Американслата тенис асоциация (USTA) по тематиката, а ето какво тъкмо гласи тя:

" Откритото състезание на Съединени американски щати няма въведено наложително предписание за имунизация за играчите, само че ще се съобрази с позицията на държавното управление на страната във връзка с влизането в страната на неимунизираните състезатели, които не са американски жители " - приключва изказването.

USTA statement:
US Open does not have a vaccination mandate in place for players, but it will respect the U.S. government`s position regarding travel into the country for unvaccinated non-U.S. citizens.
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР