Една от легендите на късното социалистическо кино - звездата от

...
Една от легендите на късното социалистическо кино - звездата от
Коментари Харесай

Невероятна драма: Георги Стайков от Вчера гасне от множествена склероза

Една от легендите на късното социалистическо кино - звездата от кино лентата " Вчера " Георги Стайков, гасне изоставен от всички в апартамент в Бургас. Актьорът е диагностициран с подлото заболяване " множествена склероза " (смята се, че на същата болест се дължат и здравословните неразположения на Слави Трифонов, само че той в никакъв случай не го е потвърждавал), която за жалост напредва непреклонно и през днешния ден Стайков не просто мъчно се движи, а е прикрепен на инвалидна количка. Шокиращото разобличаване пристигна от негово изявление пред столичен седмичник.



Георги Стайков е диагностициран с заболяването напролет на 2019 година Въпреки че му е неразрешен алкохола, той не се отхвърля от него

" От два месеца съм на инвалидна количка, утежних се последователно, с цел да стигна дотук. Понеже паднах няколко пъти - и у дома и на улицата, подпирайки се с проходилка, по тази причина избирам да се придвижвам в количката, по-сигурна ми е опората ", споделя известният артист. В предходни свои медийни изяви той е признавал, че през май 2019 година публично е диагностициран с множествена склероза.

„ Три пъти в седмицата си удрям копаксон - скъпо лекарство за поддържане на множествена склероза, от която пострадвам от три години. Слава Богу, ми го отпускат от здравната каса, че другояче излиза към 1800 лева месечно ", споделя артистът. От известно време от обществения патронаж в Бургас не се грижат за него, след скандал с дамата, която почиства дома му. Сега грижата за звездата от " Вчера " е поета от негов другар, който няколко пъти седмично идва в дома му, с цел да го раздвижва.

„ Не съм излизал на открито от година и няколко месеца. Дори и на балкона не мога да отида, тъй като би трябвало да стигна до такава степен изкачвайки едни стъпала. С количката няма по какъв начин, само че животът е подобен от време на време. Примирил съм се, обмислям метафизичен. Болестта ми се усложнява. Няма потребност да се вършат нови проучвания, тъй като знам от какво пострадвам. Взимам си медикаментите, все пак заболяването си прогресира. Множествена склероза е два типа - прогресивна и пристъпна. Моята от втория тип. Не диря лекуване в чужбина тъй като това, което има тук го има и на открито “, разкрива Георги Стайков.

Той добавя, че не може да се откаже от алкохола и цигарите, макар че всички лекари са безапелационни, че в неговото състояние неотложно би трябвало да приключи пиенето. „ Животът е да се живее, а не да се пазиш от всичко “, философства Георги Стайков.



Георги Стайков на празненство през 2018 година, малко преди да бъде повален от болестта
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР