Една от хубавите летни атракции през лятото в София стана

...
Една от хубавите летни атракции през лятото в София стана
Коментари Харесай

A to Jazz отново идва, джем сешъните се завръщат -

Една от хубавите летни атракции през лятото в София стана феста A to jazz. Сега те се завръщат и с към този момент обичайните джем сешъни, които ще са още веднъж в програмата на 1-ви, 2-ри и 3-ти юли след едногодишно спиране. Джазовите афтърпартита ще се проведат в най-новия културен център в София „ Топлоцентрала “, който се намира на един от входовете на фестивалния парк от страната на бул. „ Петко Каравелов “ и става хазаин на цялата съпътстваща стратегия на фестивала. Тя съдържа детски музикални работилници, утринни йога практики, фото галерия, исторически срещи с доайените на българската джаз сцена, и ще приключват с дълго чаканите джем сешъни.

В лудите музикални нощи, които доста музиканти и меломани помнят от предишните издания на фестивала, свободно са се изявявали актьори като Робърт Гласпър, Кори Хенри, Дърти Лупс, Лейла Хатауей, дружно с Мишо Йосифов, Вили Стоянов, Ангел Заберски и доста други български джазмени, а тази година упованията за джемовете са извънредно високи. Освен нова фестивална сцена, планувана за тях, в “Топлоцентрала ” уредниците плануват още няколко коктейл бара, лаундж зона и специфичен мърчъндайз фен-щанд на бандите от програмата, дружно с фотокорнер, където всички гости ще могат да си вършат фотоси и да вземат подписи.

Детските музикални работилници „ АtoJazZ Kids “ в амфитеатъра на културния център пък ще предложат на най-младата аудитория два дни с интерактивни просветителни концерти на тематики „ История на джаза “ и „ Етно-джаз за деца “. На 2-ти и 3-ти юли от 10:30 ч. (събота и неделя) музикантите ще правят отстъпка място за изява на малчуганите и ще им дадат опция да се включат в импровизациите с разнообразни принадлежности. Детската веселба ще продължи с музикални игри за учене и уроци по танци, с цел да могат децата да усвояват ритмите и мелодиите в музиката.

Фестивалните утрини, още веднъж в събота и неделя, ще стартират в 08:30 ч. с Музикална йога закуска на прелестната тераса на “Топлоцентрала ”, където ще посрещаме слънчевите лъчи с медитация и пречистващи практики. Те ще се водят от красивата Падма и нейният „ Йога трайб “ в съпровод на индийски мелодии и ритми, изпълнени онлайн на достоверни принадлежности.

Специално авансово събитие на 30 юни (четвъртък) е планувано в програмата тази година. Изложба на джаз звезди от целия свят през обектива на известния фотограф и шеф на организация „ Булфото “ Евгени Димитров ще бъде открита от 18:00 ч. във фоайето на „ Топлоцентрала “. В особено събитие, проведено от Jazz FM, час по-късно публиката ще има опция да се срещне с доайените на българската джаз сцена. За първи път дружно в разговор те ще опишат за нейното развиване и ще споделят радостни и тъжни случки от кариерата си. Думите им ще бъдат илюстрирани от фотографии от техните персонални архиви, които за първи път ще бъдат показани пред аудитория. Материалите са цифровизирани, архивирани и разпространявани в плана „ Джаз истории “ на Jazz FM, описващ историята на жанра посредством достоверните разкази на неговите създатели. Основен мотор на самодейността за съхраняването на историческата памет е на програмния шеф на радиото Светослав Николов, който ще бъде водещ на срещата. Тя ще бъде предавана онлайн на Фейсбук страницата на радиото и ще бъде записана, с цел да се излъчи по-късно в ефир.

Можете да видите цялата стратегия в уеб страницата на фестивала, както и да следите обществените канали на събитието за настоящи вести.

A to JazZ Festival е на 1-2-3 юли в Южен парк 2, a входът му е свободен.
Той се организира с поддръжката на Столична община - част от Календара на културните събития, Министерство на културата, Министерство на туризма, Национален фонд “Култура ” и е в партньорство с Посолството на Франция, Френския културен институт и Посолството на Република Турция в България.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР