Една от характеристиките на PlayStation 5 на Sony, която се

...
Една от характеристиките на PlayStation 5 на Sony, която се
Коментари Харесай

Game Boost модът в PS5: Какво преставлява и как работи?

Една от характерностите на PlayStation 5 на Sony, която се харесва на геймърите е противоположната съгласуемост с игри за PS4. PS5 се предлага и с опция за пускане на усъвършенствани версии на игрите. Такива версии до момента можеха да се играят единствено на PS4 Pro.

Sony посочи и функционалността „ Game Boost “, която прави игрите да наподобяват още по-добре. Но не всяко заглавие получава еднообразно равнище на изгода от нея….

Някои геймъри обаче считат, че Sony не е разгърнала изцяло капацитета за по-старите игри. Един модър, който се подвизава под прякора Illusion се зае с тази задача.

Неотдавна изданието Eurogamer заяви за мода, който не работи на изцяло обновени конзоли PlayStation 5. Той работи единствено на версии с по-стар систематичен програмен продукт, който може да бъде хакнат. Партньорите на Eurogamer от DigitalFoundry направиха видео с Illusion. В него описват за това на кои игри са отключени опциите и за какво, тъй че дано разгледаме детайлностите.

Сред игрите за PlayStation 4, които Illusion е предиздвикал да работят с 60 фрагмента в секунда на модифициран PlayStation 5 са „ Red Dead Redemption 2 “, „ DriveClub “, „ Batman: Arkham Knight “, „ Just Cause 3 “, „ Crash Bandicoot N.Sane Trilogy “ и „ Crash Team Racing Nitro-Fueled “. В публикацията на Eurogamer се отбелязва, че една от аргументите тези заглавия да не са получат публични актуализации, които да отключат този капацитет е, че игрите е трябвало да бъдат конвертирани в по-нови комплекти за разработка на Sony за PS4, с цел да се възползват изцяло от мощността на PS5. Но разработчиците са минали към по-нов хардуер за разработка, несъответстващ с по-старите игри.

Това, което е направил Illusion е сравнимо с една от вариантите, които Microsoft даде за режима „ FPS Boost “ на Xbox Series X за игрите за Xbox One. Microsoft на процедура изключи рестриктивните мерки на редовно равнище от 30 FPS.

PS5 има три профила на съгласуемост за игри за PS4. Tе не всеки път обаче съответстват с това, на което е способна дадена игра. Това е на процедура клонинг на PS4 Pro с спомагателна мощ на CPU и GPU и „ последна опция “, която започва играта, като че ли е на общоприета PS4. Eurogamer цитира „ Assassin’s Creed Unity “ като образец за игра, която с помощта на рестриктивните мерки на тези профили не може да работи със постоянни 60 FPS на PS5. На конкурентните конзоли Xbox Series S и Xbox Series X това е допустимо.

Междувременно обаче, в случай че никой не успее да убеди Sony сама да вкара тези промени, опцията да се възползвате от Game Boost ще е единствено една. Само на модифициран PS5, който няма да може да действа онлайн.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР