Една от грешките на ФК Левски през последните 10-ина години

...
Една от грешките на ФК Левски през последните 10-ина години
Коментари Харесай

Левски трябва да създава треньори! Сините“ нямат матрица и затова пълненето на дупки е огромен проблем

Една от грешките на ФК Левски през последните 10-ина години е, че не сътвори матрица. Става въпрос за доста от детайлите в клуба, които да бъдат наложени и преследвани с течение на времето. Една от концепциите на Наско Сираков от времето му на състезателен шеф и директен шеф на Станимир Стоилов бе да бъдат сложени основите на същинска футболна империя за мащабите на Балканите. Тогава двамата избягваха да употребяват словосъчетанието " мач за мач ", чертаеха проекти за близкото бъдеще и се стараеха да ги преследват.
 Герои от
Герои от " Синята приказка " ще оказват помощ за зимната селекция на Левски

" Сините " търсят млади и евтини футболисти

Един от значимите моменти при тактиката за визията на Левски напред във времето бе треньорският въпрос. Една от концепциите на Наско Сираков от времето му на състезателен шеф и директен шеф на Станимир Стоилов бе тъкмо това - играчите, които бяха научени на по този начин наречения верен футбол, да продължат да употребяват този капацитет. Но Тодор Батков прекрати тези планове на тандема и всичко стартира да се прави без никаква концепция за това какво би трябвало да се случи, с цел да няма разтърсвания.
 Георги Цветков-Цупето: Младите даже и за пари не могат да играят
Легенда на Левски: Младите даже и за пари не могат да играят

" Вярвам, че Славиша Стоянович ще успее в клуба "

Връщаме лентата десетина години обратно, тъй като в случай че концепцията на Сираков и Стоилов бе стартирала, през годините Левски нямаше да има проблем при " дупките " след раздялата с следващия треньор до назначението на идващия. Някои от тези футболисти щяха да бъдат постоянно на линия, а вместо това на бойното поле излиза Гошо Тодоров, който евентуално е отличен комшия, прелестен сътрудник за белот, превъзходен събеседник на футболни тематики и добър треньор и координатор на школата, само че потвърдено не е подобаващ за старши треньор на представителния отбор, изключително във време на крещяща финансова рецесия и липса на качествени футболисти. За такива случаи сините трябваше да си имат някой развъртян треньор от отбора на Мъри Стоилов.

Всъщност в никакъв случай не е късно това да се реализира. Но Левски трябваше и би трябвало да влага в реализирането на тази концепция. През последните седмици трима някогашни футболисти на отбора се оплакаха от системата за провеждането на курсове за ПРО лиценз. Илиян Стоянов, Димитър Телкийски и Станислав Ангелов не попаднаха в квотата от 20 индивида, които ще изкарат най-високата категория треньорска тапия. Потенциално всеки от тях би могъл да е в помощ на синия клуб освен като краткотраен треньор, а и като непрекъснато предопределение.
 52 години от Левски - ЦСКА 7:2!
52 години от Левски - ЦСКА 7:2!

" Сините " означиха уместно една от най-паметните победи в своята история

Темата с лицензирането на футболните експерти у нас е доста обширна. През годините обратно диплома вземаха хора от разнообразни краища на света и би било забавно да се проверява по какъв начин тъкмо и на какъв принцип е ставало това, с цел да избодем очите на европейската федерация и да ни наложат глоба да вършим ПРО курс единствено един път на 5 години. Тоест, връщаме си вересиите. А в листата от 20 индивида, както сподели Илиян Стоянов, попадат хора, които играят белот и тенис на вярната маса и верния корт. Тоест, работата става с връзки.

Затваряме скобата и се връщаме на синята тематика. Ситуацията е болна освен за " Герена ", само че като цяло на сцената на детско-юношеския футбол има доста самоуки треньори, които нямат нужния потенциал. Както беше споделил някой - някак е необичайно момче на 25 години да тренира деца и да ги учи на футбол. Левски обаче трябваше да си сътвори голяма база лични фрагменти, които през годините да употребява и в школата, и пo-нагоре като селекционери, анализатори, скаути. А и не се знае от кой шубрак ще изскочи заекът. Един от 10 индивида да се окаже суперталант, и ще избие инвестицията в поддръжка и образование на треньори. Примерът с Ханзи Флик в Байерн е задоволителен.
 Италианска медия: Георги Аспарухов е най-великият български футболист
Италианска медия: Георги Аспарухов е най-великият български футболист

Ето какво пишат от TuttoCalcioNews

Може би при стабилизиране на Левски като клуб - финансово и организационно, ще бъдат сложени основите на нещо като синя треньорска организация. Това е извънредно значимо в дълготрайна вероятност. Една такава синя колегия ще сведе до най-малко грешките при подбора на деца за школата, да не приказваме и за попълнения в представителния тим. Ако в този момент имаше такова звено, последната селекция на сините въобще нямаше да е в този тип, в случай че ще да става дума за небрежно събрани играчи и при неразбираемо финансово бъдеще. Когато има кой от клуба да реши дали еди-кой си състезател има нужния футболен разсъдък за Левски, на " Герена " няма да се връщат знайни и незнайни герои от аматьорски и нискоразредни отбори от Европа.

Ясно е, че тази система не е елементарно осъществима и отпред на представителния отбор не може постоянно да е човек, " създаден " от Левски, само че замислете се, в случай че в месеците сред Петър Хубчев и Славиша Стоянович бе не Тодоров, а треньор, който има потенциал да тренира тима и око да реши нови футболисти, в този момент обстановката нямаше да е пагубна.
 Треньори и чиновници в Левски още веднъж без заплати
Треньори и чиновници в Левски още веднъж без заплати

Клубът отново не спазил обещанието си
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР