Една от големите американски банки - Wells Fargo планира да

...
Една от големите американски банки - Wells Fargo планира да
Коментари Харесай

Wells Fargo съкращава 26 500 души през следващите 3 години

Една от огромните американски банки - Wells Fargo възнамерява да редуцира 26 500 свои чиновници в границите на 3 години, защото се бори с повишаването на онлайн банкирането и увеличаващите се санкции.

Банката счита да редуцира сред 5% и 10% от работещите за нея 265 000 души, заяви изпълнителният шеф на компанията Тим Слоун, отбелязвайки " изменящите се желания на клиентите ", в това число все по-широкaтa приложимост на цифровото банкиране.

Wells Fargo е втората по величина банка в света по пазарна стойност и четвъртата по величина на активите в Съединени американски щати.

" Wells Fargo взема доста съществено всяка смяна, която включва членовете на екипа й и както постоянно, ще бъдем деликатни и транспарантни и ще се отнасяме към членовете на екипа с почитание ", сподели Слоун в изказване.

Банката е подложена на напън да понижи разноските след вълна от кавги през последните 2 години. Проблемите със закона съществено понижиха прехвалената доходност на Wells Fargo. Регулаторите в Съединени американски щати й постановиха тежки санкции, а задълбочената инспекция сътвори нови разноски за извършване на законовите условия и маркетинг.

Банката разгласи спад на облагата, заемите, депозитите и приходите през последното тримесечие. Разходите обаче продължиха да нарастват, написа CNN Money.

Клоновата мрежа на банката към този момент не наподобява като надеждната машина за пари, която беше преди. Скандалът с подправени сметки, породен от прекомерно нереалистичните продажби, принуди банката да премисли структурата на тласъците си.

Wells Fargo се причислява към други огромни банки, които през последните години затвориха хиляди клонове. През януари компанията разгласи, че ще закрие още 800 клона до 2020 година

Кредиторът разгласи през юни, че продава всичките си клонове в щатите Индиана, Мичиган и Охайо. Продажбата значи, че третата по величина банка в Америка няма да има наличие на дребно в огромна част от Средния Запад. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР