Една от еврейските организции Шалом“ се превръща в скандален източник

...
Една от еврейските организции Шалом“ се превръща в скандален източник
Коментари Харесай

„Възраждане“ с позиция след сигнал на еврейската организация „Шалом“ до прокуратурата

Една от еврейските организции „ Шалом “ се трансформира в абсурден източник на провокации на тематика " антисемизъ ". Това показват в своя позиция до медиите от партия „ Възраждане “

По-рано през днешния ден стана ясно, че от Организацията на евреите в България „ Шалом “ са подали сигнал до Софийската районна прокуратура против партия " Възраждане " поради обява в обществената онлайн мрежа Telegram. В него се изяснява, че обявата съставлява фотоколаж, изобразяващ група лица във военни униформи, наподобяващи тези на немски бойци от интервала на националсоциализма, които принудително водят друго лице, а " държаното от тях лице е Соломон Паси - добре прочут български политик, академик и държавник от еврейски генезис ".

Публикуваме формалната позиция на „ Възраждане “ без редакторска интервенция:

„ Възраждане “ осъжда всички прояви на антисемизъм и провокирането на такива. Поради това ще изпратим сигнал до Прокуратурата за дейностите на една от еврейските организации в България „ Шалом “ и нейният ръководител Александър Оскар.

В последните дни целеустремено, в социаните мрежи и всеобщите медии, с поредност от дейности Оскар слага тематики, провокиращи ненавист на политическа основа против най-голямата партия в България – „ Възраждане “.

Председателят на " Шалом " – Александър Оскар, поддържа в своя профил във Facebook заведение в София, което сложи табела, че няма да обслужва симпатизанти на „ Възраждне “, с което на процедура сподели, че поддържа разделянето на политически принцип, което е също толкоз рисково, колкото и това на етнически принцип. Впоследствие от " Шалом " манипулираха фотография от профила на Костадин Костадинов и изпратиха писмо против „ Възраждане “ до Световния еврейски конгрес, чийто зам.-председател е Александър Оскар.

Днес Александър Оскар употребява „ Шалом “, с цел да сезира прокуратурата за фотография, пусната в коментар от незнаен клиент с букви „ АР “ в група, озаглавена „ Възраждане “ в Телеграм, която не е измежду формалните информационни канали на политическата групировка. В тази връзка „ Възраждане “ няма по какъв начин да носи отговорност за мнения на консуматори в тази група. Имайки поради провокациите, които явно се пробва да сътвори Александър Оскар, показваме подозрение, че това би могло да е дело на него самия или доближен до него подбудител. Тази постъпка наподобява на една напълно скорошна такава, в която бяха надраскани стъклата на същото заведението в София, което беше сложило надпис, че не обслужва симпатизанти на „ Възраждане “.

По мотив зародилия проблем, който стана мотив една сложена табела на прозореца на бар в центъра на София, с която беше предизвикано напрежение, разделяне, демонстрация на фашизъм и ограничение на правата на определни лица по политически симптом, „ Възраждане “ към този момент сезира Комисията за отбрана от дискриминация и Комисията за отбрана на потребителите.

Проявите на втълпяване на разцепление и ненавист по политически симптом към симпатизантите на „ Възраждане “ от страна на „ Шалом “ и негови деятели е прекомерно евентуално да е по политически аргументи, защото Александър Оскар не един път обществено е заявявал, че симпатизира на партиите от т. нар демократична общественост Политическа партия – Демократична България.

Ползването на мрачни моменти от историята на цялостен един народ, с цел да се обслужат политическите цели и предпочтания на един или различен човек, на една или друга партия, съгласно нас от „ Възраждане “ е недостйно.

Ние от „ Възраждане “ припомняме, че българският народ единствен избави своите евреи от Холокоста, което за нас е мотив за национална горделивост. Всичко останало са клюки. Изпратихме писмо до Световния еврейски конгрес, в което споделихме, че Александър Оскар – ръководител на една от еврейските организации в България „ Шалом “, посредством общественото си говорене насажда разделяне в обществото като основава облик на „ Възраждане “, неподходящ с политическите позиции, които постоянно е изразявала партията по въпросите, касаещи българските евреи.

Александър Оскар в сигнал до Софийска районна прокуратура (СРП) намерено вменява закононарушение, осъществено от „ Възраждане “, покриващо съставите на закононарушенията по чл.162 и чл.164 от Наказателния кодекс (НК). В тази връзка „ Възраждане “ ще подава сигнал до Прокуратурата за осъществено по отношение на нея закононарушение по член 286 от Наказателен кодекс.

Според закона - Чл. 286. (1) (Изм. - Дъждовни води, бр. 62 от 1997 г.) Който пред подобаващ орган на властта набеди някого в закононарушение, като знае, че е почтен, или показа неистинен доказателства против него, се санкционира за набедяване с отнемане от независимост от една до шест години и с публично неодобрение.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР