Една от емблемите на българския женски бокс - Станимира Петрова

...
Една от емблемите на българския женски бокс - Станимира Петрова
Коментари Харесай

Станимира Петрова сваля категорията за Купа Странджа“

Една от емблемите на българския женски бокс - Станимира Петрова ще смени категорията за интернационалната конкуренция за Купа " Странджа ". 73-ото издание на най-стария боксов шампионат в Европа ще се организира в София от 21 до 27 февруари.

Идеята е родната звезда, която е троент златен медалист от европейски шампионати, както и международна №1 от 2014-а, да взе участие в категория до 54 кг. В последните години Станимира се утвърди като водеща фигура при 57-килограмовите.

" Искаме да забележим по какъв начин ще се усеща на тази категория. Ще използваме " Странджа " като един тип насочна точка, след което ще преценим дали ще остане на 54 кг и на Световното състезание през май ", показа персоналният треньор на Станимира и Олимпийски първенец от Москва 1980 Петър Лесов.

Петрова и останалите ни водещи имена в националния тим са на лагер на Белмекен от началото на седмицата. Те бяха посрещнати на високопланинската база от извънредно студено и прохладно време.

" Условията в първите дни са много тежки. Някои от девойките имаха проблеми, до момента в който дойдат и се съберем всички. Надявам се, че в идващите дни времето ще се успокои и ще може да излизаме отвън залата ", сподели още Лесов. Националките ще останат на Белмекен до края на месеца, след което ще се пуснат на Държавното състезание.
 Изграждането на мощен колектив е приоритет пред селекционера ни по бокс
Изграждането на мощен колектив е приоритет пред селекционера ни по бокс

Арате с мнение
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР