Една от емблемите на „Пирогов“ – проф. Милан Миланов, е

...
Една от емблемите на „Пирогов“ – проф. Милан Миланов, е
Коментари Харесай

Гнусно та гнусно! Уволниха символът на „Пирогов“, 10 дни ги беше страх да му връчат заповедта

Една от емблемите на „Пирогов“ – проф. Милан Миланов, е бил освободен от работа със заповед на шефа проф. Асен Балтов. Той е получил писмото, подписано от шефа на незабавната болница на 14 септември, а то е с дата 24 август.
„На 4 септември сътрудници от „Пирогов“ тайничко ми споделиха, че има такова писмо и че съм освободен от работа. На същата дата пък се навършиха 41 години, откогато съм на работа в болничното заведение. Директорът нито ме извика, нито беседва с мен. Да застане очи в очи. Аз също не съм го търсил“, твърди проф. Милан Миланов.  Според него  в незабавната болница има напрежение измежду медиците.

Милан Миланов е роден на 29 септември 1945 година в София. Завършва Медицинския университет със компетентност анестезиология, интензивно лекуване и незабавна медицина. От 1976 година работи в „Пирогов“, като от ординатор стига до директорския пост.

Професорът е бил три пъти зам.-председател на Българския лекарски съюз, зам.-министър на опазването на здравето в държавното управление на Филип Димитров и някогашен общински консултант в СОС от групата на ССД. До освобождението си бе шеф на Централната реанимация на „Пирогов“.

Милан Миланов си извоюва през годините имиджа на човек, който не икономисва проблемите на „Пирогов“ и се бори за отстраняването им, с цел да може незабавната болница да действа обикновено. Което му навлече проблеми с не един и двама министри.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР