Една от емблематичните сгради до портите на античната крепостна стена

...
Една от емблематичните сгради до портите на античната крепостна стена
Коментари Харесай

Къща-паметник на културата в Созопол се оказа със зазидани прозорци

Една от емблематичните здания до портите на античната крепостна стена е продадена от частен правосъден реализатор и в този момент новият притежател търси решение на неуместната обстановка от институциите.

" Ами това го заварихме при покупката на този парцел и считаме, че това е нелегално строителство, тъй като става въпрос за увреждане на монумент на културата, което нарушава закона за културното завещание. Не е обикновено 2/3 от прозорец и да виждаме греди, керемиди, гипсокартони и се закрива гледката от прозорците. Още повече тази година при започване на сезона беше пробита и източната стена на постройката за създаване на тента към съществуваща тераса. Миналата година има наставление от Министерството на културата са събарянето на стълбата ", споделя притежателят на парцела Румен Караманов.

Той акцентира, че е изпратил тъжба до общината преди месец, само че към момента няма отговор. Собственик на заведението е някогашният регионален шеф Константин Гребенаров. Пред bTV той сподели, че когато е бил регионален шеф, не е направил това заведение, а то е от много преди този момент.   Гребенаров изясни, че е направил заведението с краткотрайно позволение и няма да има проблем да го отстрани след привършване на туристическия сезон.

Очаква се по-късно през днешния ден и отговор от община Созопол.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР