Една от четирите работодалски и една от двете синдикални организации

...
Една от четирите работодалски и една от двете синдикални организации
Коментари Харесай

Бизнесът и синдикатите не постигнаха съгласие с държавата за "добре аранжираната пица" Бюджет 2018

Една от четирите работодалски и една от двете синдикални организации показаха неодобрението си за проектобюджета за 2018 година по време на днешното съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие. Останалите го поддържаха отчасти или със забележки към обособените планове за бюджетите за обществено и здравно обезпечаване, въпреки че първоначално законопроектът беше показан от ръководителя на тристранния съвет вицепремиера Валери Симеонов като " добре аранжирана пица калцоне ".

Междувременно пред прозорците на Министерския съвет Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България организира многохиляден митинг с искане за нараствания в някои браншове. Президентът на организацията Пламен Димитров прекъсна за малко съвещанието на Тристранката, като влезе да раздаде настояванията на протестиращите.
Фотогалерия: Хиляди излязоха на митинг в София с искане за по-високи заплати >
Пред публицистите по-късно той разяснява, че в случай че през идната седмица няма корекции по плана по отношение на настояванията им, синдиците са подготвени да подхващат още " по-здрави " дейности с разнообразни протестни и протестни акции.
КНСБ, както и Българската стопанска камара са двете организации, които показаха цялостно отрицание към предложенията за бюджет 2018 година

Останалата част от бизнеса - АИКБ, БТПП и КРИБ поддържаха главния бюджет и този за Националната здравноосигурителна каса, само че не и за бюджета на Националния застрахователен институт с разнообразни забележки. Синдикатът КТ " Подкрепа " сподели " по-скоро да " на бюджета, само че също с условия.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Бюджет 2018 (15)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР