Една от бомбите с презастрояването , заложена в до болка

...
Една от бомбите с презастрояването , заложена в до болка
Коментари Харесай

Таймерът на бомбата със строителството върху парк в Кършияка пак започна да цъка

Една от бомбите с презастрояването, заложена в до болежка познатия мандат на доктор Иван Чомаков, още веднъж стартира да цъка.  4 години след митингите и напрежението на хората от високите блокове на бул. „ Дунав ” 2 и 4 поради строителството върху парк,  казусът още веднъж е на дневен ред.
Прочетете още
На последната сесия на Общинския съвет се взе решение за допускане на Подробен устройствен план на имота от 768 кв.м.  Самото предложение обаче бе гласувано след дългогодишна правосъдна борба сред притежател на имота в лицето на „ Риц комерс ” и Община Пловдив. Градските управляващи изгубиха новата серия каузи и към този момент са длъжни да позволен Подробен устройствен план на парцела.

През 2018 година Общината и компанията се съдиха поради  заповед не кмета, че настояването за изменение на имота е неприложимо поради осъществено благоустрояване на територията, в това число поливна система, общински сондаж и съществуваща детска площадка, както и близкото разстояние до двата блока.

След загубата на тези каузи, Община Пловдив се опита да приложи нова улична регулация, която да отреже достъпа на парцела и по този метод притежателят на имота да не може да строи.  Той обаче е обжалвал и тези дейности на Общината и последната инстанция – Върховният административен съд е  осъдил в интерес на частника.

Така той към този момент може да направи обстоен организационен проект на парцела за 8-етажна постройка.  Все отново процедурата ще стартира изначало, което значи, че хората от двата прилежащи блока могат да апелират ПУП-а на парцела и още веднъж въпросът да влезе в съда.  Те ще бъдат известени за смяната и капиталовото желание, като могат да възразят против него в законовия период.

Припомняме, че бомбата с парцела датира още 2002 година през мандата на доктор Иван Чомаков. С няколко решения на Общинския съвет, статутът на парцела сред двата 18-етажни блока, първо е изменен, а по-късно и продаден за към 80 000 хиляди лв..  Първият притежател на парцела е Ангел Иванов.

Етажната благосъстоятелност схващат за договорката и стартират да завеждат каузи против решенията на Общината.  Собствениците на жилища печелят делото, само че тогавашната администрация ползва трик, с който ги отстрани като заинтригувани лица. Парцелът и жилищният блок са разпределени в два разнообразни квадранта и по този начин те към този момент не могат да водят каузи. През това време собствеността на парцела се сменя. Хазартният необут Благовест Стойков, който държи казиното „ Риц ”, купува имота през компанията си „ Венера ”  ЕООД. Следва нова договорка, като парцелът попада в активите на „ Риц Комерс ” ЕООД със притежател Павел Буков, който е доближен до хазартния необут.



 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР