Една от бг марките бира наруши омертата в бранша и

...
Една от бг марките бира наруши омертата в бранша и
Коментари Харесай

Производител разкри: Чиста химия е бирата в цяла Източна Европа

Една от бг марките бира наруши омертата в сектора и популяризира, че нейното питие „ не е от царевица ”. Защо пък царевица, чуди се драгият фен, а не се сеща, че дори и единствените хмелени плантации край Самоков към този момент ги няма, до момента в който страната ни създава годишно стотици милиони литри питие, написа 19min.bg. 

Индустриално-произвежданата бира в Румъния и цяла Източна Европа е чиста химия, потвърдиха северните ни съседи. Тя се прави посредством индустриални ензими, които оказват помощ за по-бързото варене на питие, само че и разрешават на производителитете да употребяват нетрадиционни и по-евтини зърнени храни, като да вземем за пример царевица или немалцов ечемик. Тези ензими се употребяват дискретно, без знанието на потребителя и нерегулирано от управляващи.

Интервюта с някогашни чиновници в пивоварни и документи получени от вътрешни източници дават съображение да се допусна, че всички огромни мултинационални производители на бира на територията на Румъния – Хайнекен, Туболг и други, употребяват тези биотехнологии при нейното варене. Практиката не се лимитира единствено в страната, а в цяла Източна Европа.

Например, бирата вид лагер (светла) при обичайните способи се вари от 12 до 48 дни, само че ензимите разрешават произвеждане на светла бира единствено за няколко дни. Друг образец – обичайните бири употребяват малцов (частично покълнал) ечемик, който развива естествени захари. Индустриалните ензими разрешават на пивоварите да го заместят с съвсем кое и да е друго немалцово и нормално по-евтино зърно, в това число царевица, ориз или сорго. Крайният резултат е, че феновете на бира няма по какъв начин да знаят, че тяхната източноевропейска бира с първокласен европейски етикет може да е била създадена по доста друг метод от същата марка бира в друга страна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР